Νίκησε τις αναποδιές και τον ΑΟΚ Βέροιας στην παράταση ο Ολυμπιακός Β.

Καλύτερος του Ολυμπιακού Βόλου ο Θοδωρής Ίλτσογλου, που δεν έπαιξε στην παράταση λόγω φάουλ

Νίκησε όλες τις ατυχίες του και μαζί τον ΑΟΚ Βέροιας ο Ολυμπιακός Βόλου στην παράταση, που πήρε το δεύτερο διπλό στο πρωτάθλημα του τρίτου ομίλου της Γ’ Εθνικής με 74-84 μετά το 68-68 του κανονικού αγώνα.

Και όταν λέμε ατυχίες εννοούμε αφενός  την απουσία της τελευταίας στιγμής ενός παίκτη, πάνω στον οποίον υπολογίζει αρκετά ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης, τον Κυριακόπουλο, που λόγω ενός τραβήγματος στη γάμπα αποφασίστηκε να μη χρησιμοποιηθεί.

Αφετέρου την απώλεια με πέντε φάουλ πριν το τέλος του 40λεπτου του καλύτερου παίκτη των ερυθρολεύκων στο συγκεκριμένο παιχνίδι με 23 πόντους, Θοδωρή Ίλτσογλου, που δεν έπαιξε στην παράταση, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους φιλοξενούμενους να είναι ισοπεδωτικοί στο εξτρά πεντάλεπτο και να κάνουν αυτό το διάστημα επιμέρους σκορ 6-16.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπήκε καλά στον αγώνα και έχανε στο δεκάλεπτο με 11 πόντους (18-7). Ωστόσο, στη 2η περίοδο οι Βολιώτες ήταν κυρίαρχοι και βασιζόμενοι σε μία ζώνη προσαρμογών στην άμυνα περιόρισαν σημαντικά τους αντιπάλους τους και με επιμέρους σκορ 11-26 αυτό το διάστημα πήγαν στο +4 στο ημίχρονο.

Μετά το ισορροπημένο τρίτο δεκάλεπτο αύξησαν ελαφρώς τη διαφορά στους έξι, ενώ στο 38’ προηγούνταν με οκτώ πόντους. Όμως, οι γηπεδούχοι κάλυψαν αυτή τη διαφορά και πήγαν το ματς στην παράταση, ενώ θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει, αν παίκτης τους στα 2’’ δεν έχανε και τις δύο βολές που εκτέλεσε. Στο να έρθει ισόπαλο το ματς στην κανονική διάρκεια συνετέλεσαν και κάποια αμφιλεγόμενα σφυρίγματα.

Στην παράταση και χωρίς τον Ίλτσογλου, που συμπλήρωσε πέντε φάουλ, αφού δόθηκε στο τέλος του κανονικού αγώνα αντιαθλητικό και τεχνική ποινή, οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλύτεροι, πιο φρέσκοι και με καλύτερες επιλογές, ενώ σημαντικά ήταν δύο μεγάλα σουτ των Στύλλα με μακρινό δίποντο και Μπουσκολίτη με τρίποντο, για να ξεφύγει η διαφορά.

Γενικότερα ο Ολυμπιακός Βόλου με τον Μπόγδανο περιορισμένο από τους αντιπάλους (παρόλ’ αυτά έβαλε 17 πόντους) απέδειξε ότι μπορεί να βρει τις λύσεις και πως υπάρχουν παίκτες να σηκώσουν το βάρος την κρίσιμη στιγμή εκτός του φυσικού ηγέτη της ομάδας.

Δεκάλεπτα: 18-7, 29-33, 44-50, 68-68 (κ.α.), 74-84

ΑΟΚ Βέροιας (Ηλιάδης): Τρομπούκης, Ουσουλτζόγλου 5 (1), Καραθανάσης, Γκανάς 12 (4), Βλάχος 21 (2), Μαυρίδης 19 (1), Καραδήσογλου, Κασαμπαλής 8, Ιωαννίδης, Χατζηλαμπρινός 9, Χαραλαμπίδης

Ολυμπιακός Βόλου (Γκουγκουτούδης): Στύλας 9 (1), Μπράμι, Ίλτσογλου 23 (3), Ντάτσιος, Μπόγδανος 17, Αγγελοκωστόπουλος, Μπουσκολίτης 13 (3), Σκαμάγκας, Αναστασόπουλος 16 (2), Χαρχαρής, Λουλούδης 8

3ος Όμιλος Γ’ Εθνικής

7η αγωνιστική

ΑΟΚ Βέροιας-Ολυμπιακός Βόλου 74-84 παρ.

ΑΟ Καλαμπάκας-Ίκαροι Τρικάλων 68-53

ΓΑΣ Μελίκης-Πρωτέας Γρεβενών 73-64

ΑΓΣ Ιωαννίνων-Τιτάνες Παλαμά 82-70

Δόξα Λευκάδας-Μαντουλίδης 89-57

Νικόπολη Πρέβεζας-Εύαθλος Πολυκάστρου 75-92

Ρεπό: ΠΑΣ Γιάννινα

Η βαθμολογία

1. ΑΓΣ Ιωαννίνων  12

2. Δόξα Λευκάδας  11

3. ΠΑΣ Γιάννινα 11

4. Πρωτέας Γρεβενών 11

5. Εύαθλος Πολυκάστρου  11

6. Ολυμπιακός Βόλου 10

7. Μαντουλίδης  10

8. ΓΑΣ Μελίκης 10

9. ΑΟΚ Βέροιας 9

10. Ικαροι Τρικάλων  8

11. ΑΟ Καλαμπάκας  8

12. Τιτάνες Παλαμά  8

13. Νικόπολη Πρέβεζας 7

*ΠΑΣ Γιάννινα, Πρωτέας Γρεβενών, Δόξα Λευκάδας, ΑΟΚ Βέροιας, Ίκαροι Τρικάλων, Τιτάνες Παλαμά και Νικόπολη Πρέβεζας έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.