Nικητής ο Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός!

3-0 σετ

O Ραφαέλ Ναδάλ, στα 36 του χρόνια, κατέκτησε το 14ο «Ρολάν Γκαρός» στην καριέρα του και το 22ο «Γκραν Σλαμ» επικρατώντας 3-0 σετ σε βάρος του Νορβηγού Ρουντ. Παράλληλα, ο Ισπανός πρωταθλητής επέκτεινε το σερί του στο γαλλικό όπεν, μετρώντας πλέον 14-0 σε τελικούς!

Ο Ναδάλ άρχισε με τον ιδανικότερο τρόπο την αναμέτρηση, δημιούργησε δύο break points και έφτασε νωρίς στο 2-0. Ο Ρουντ απάντησε εξίσου με μπρέικ (2-1), αλλά εν συνεχεία ο Ισπανός πρωταθλητής έκανε νέο μπρέικ, έφτασε στο 3-1 και ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Ο Νορβηγός τενίστας προσπαθούσε να απαντήσει στο πρώτο σετ, αλλά δίχως επιτυχία και ο Ναδάλ το κατέκτησε με 6-3, κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τίτλο.

Στο δεύτερο σετ, ο 36χρονος τενίστας δημιούργησε ξανά δύο break points, αλλά τα αβίαστα λάθη του στέρησαν την ευκαιρία να αρχίσει ξανά με μπρέικ και ο Ρουντ κατάφερε να κάνει το 0-1. Στο σερβίς του ο Ναδάλ ισοφάρισε σε 1-1, αλλά ο 23χρονος Νορβηγός παρέμεινε σε θέση οδηγού, κάνοντας το 1-2. Εν συνεχεία, μάλιστα, έφτασε στο μπρέικ και πήρε σημαντικό προβάδισμα στο σετ (1-3), αλλά ο Ναδάλ έδωσε απάντηση με το δικό του μπρέικ (2-3). Ο Ισπανός πρωταθλητής έκανε νέο μπρέικ, έφερε… τούμπα το σετ και πήρε το δεύτερο σετ, θέτοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του «Ρολάν Γκαρός».

Το τρίτο σετ ήταν ουσιαστικά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Ρουντ πάλεψε συνολικά με όλες του τις δυνάμεις κόντρα στον Ισπανό «θρύλο», αλλά εκείνος πήρε διαδοχικά τα γκέιμς του σετ και έφτασε στην κατάκτηση με το εμφατικό 6-0.

Τα σετ: 6-3, 6-3, 6-0

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.