Nικήτρια στο φώτο φίνις του ΣΕΓΑΣ η Σοφία Σακοράφα!

Η Σοφία Σακοράφα είναι η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, όπως προέκυψε από τις σημερινές αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας, σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο… φώτο φίνις.

Η Σακοράφα συγκέντρωσε 114 ψήφους, ενώ η Τασούλα Κελεσίδου, που επίσης διεκδικούσε την προεδρία της ομοσπονδίας συγκέντρωσε 107. Συνολικά 224 σωματεία ψήφισαν για τη νέα πρόεδρο, ενώ υπήρχαν τρία λευκά.

Η Σοφία Σακοράφα ως γνωστόν είναι εκλεγμένη βουλευτής του ΜέΡΑ25 καθώς και αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Βασίλης Σεβαστής θα είναι ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, αφού συγκέντρωσε 131 ψήφους, έναντι των 91 του Κώστα Γκατσιούδη.

H Σοφία Σακοράφα, η οποία γίνεται από σήμερα η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της προεδρίας του ΣΕΓΑΣ, γεννήθηκε στις 29/4/1957 στα Τρίκαλα. Από ηλικία δεκατεσσάρων ετών ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα φορώντας την φανέλα του Γ.Σ. Τρικάλων με την οποία πέτυχε δεκαεπτά φορές πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό και πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Το 1982 στη διάρκεια αγώνων στα Χανιά έστειλε το ακόντιο στα 74,20 μ. και πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό. Είναι πτυχιούχος στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής στην Θεσσαλονίκη (σημερινά ΤΕΦΑΑ), αντιπρόεδρος του ΓΣ Τρικάλων.

Όσον αφορά τους συμβούλους που εκλέγονται, πρώτος αναδείχθηκε ο Αλέξης Αλεξόπουλος με 102 ψήφους, μία περισσότερη μόλις από τον Λαρισαίο παλαιό σπρίντερ Στέλιο Δημότσιο! 34ος με 61 ψήφους αναδείχθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Ηλίας Καφφές που δεν εκλέγεται.

Το νέο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ με πρόεδρο τη Σοφία Σακοράφα αποτελείται από τους/τις: Τασούλα Κελεσίδου, Αλέξη Αλεξόπουλο, Στέλιο Δημότσιο, Νίκο Τσώνη, Κώστα Κεντέρη, Βασίλη Οικονόμου, Κώστα Γκατσιούδη, Κωνσταντίνα Ρετσινά, Ηλία Βασιλειάδη, Παρασκευή Παχατουρίδου, Γιώργο Γιατρουδάκη, Γιάννη Μπόλα, Γιάννη Λιούμπα, Χάρη παπαδιά, Γιάννη Θεμελίδη, Θανάση Χασκή, Παναγιώτη Μελαχροινό, Γιάννη Μυστακίδη, Ιάκωβο Πετσούλα και Παναγιώτη Δημάκο.

 

Στην εξελεκτική επιτροπή θα βρίσκονται οι Ευδοκία Μπαρμπέ

Εξελεγκτική Επιτροπή
Ευδοκία Μπαρμπέρη 112
Κώστας Πιπερίδης 109
Χρήστος Χατζηχριστοδούλου 109
Λεωνίδας Τερζής 107
Δέσποινα Σφακιανάκη 101
Αντώνης Λάμπρου 96

Τακτικός Αντιπρόσωπος στην ΕΟΕ
Βασίλης Σεβαστής 131
Κώστας Γκατσιούδης 91

Αναπληρωματικός αντιπρόσωπος ΕΟΕ
Πολυξένη Αργειτάκη 128
Χαράλαμπος Ανδρεάδης 85

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.