Νικήτρια στον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου η Ξηροφώτου του ΣΔΥΒ

Μεγάλη νικήτρια στη γενική κατάταξη γυναικών στον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου, τον αρχαιότερο και ιστορικότερο αγώνα βουνού της χώρας μας, αναδείχθηκε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου, Μάρθα Ξηροφώτου.

Ο αγώνας είναι απόστασης 41,8 χιλιομέτρων και έγινε με αυξημένη ζέστη σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1986 και αποτέλεσε την αφετηρία για την εκπληκτική πρόοδο του αθλήματος που υπάρχει σήμερα. Η Μάρθα Ξηροφώτου γυμνάζεται έχοντας προπονήτρια μια από τις καλύτερες τριαθλήτριες μεγάλων αποστάσεων της χώρας μας και κολυμβήτρια, τη Βιολέτα Διαλετάρα.

Μαζί με τη Μάρθα Ξηροφώτου τερμάτισε ένας ακόμη Βολιώτης δρομέας, ο Κώστας Τσουράπας (Gre.A.T.). Λίγο μετά τερμάτισε ο δρομέας του ΣΔΥΒ Θανάσης Αλεξίου.

Ακάθεκτος συνέχισε τις επιτυχίες του ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου, Αμβρόσιος Δημητριάδης, και τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη στον 2ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Λευκοπηγής Κοζάνης απόστασης 10 χιλιομέτρων. Τον αγώνα των 23,5 χιλιομέτρων που έγινε ταυτόχρονα ολοκλήρωσε η Βάσω Τασιώνη.

Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν εκατοντάδες ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, που μετείχαν το 4ήμερο από την Πέμπτη ως την Κυριακή (30/8-2/9) στον 6ο Ποδηλατικό Άθλο Ρούμελης, μη ανταγωνιστική πορεία 219 χιλιομέτρων (6.065 μέτρα η συνολική υψομετρική ανάβαση) σε ετάπ, σε πανέμορφες και άγνωστες περιοχές της χώρας μας που δεν μπορεί να γνωρίσει κανείς με άλλο τρόπο εκτός της αθλητικής δραστηριότητας. Η φήμη του Άθλου Ρούμελης έφτασε και στην Αγγλία, με συνέπεια να έρθουν και να συμμετέχουν και Βρετανοί. Η φιλοξενία των κατοίκων ξεπέρασε το άριστα. 3 αθλητές του ΣΔΥ Βόλου, ο Γιώργος Καλαντζής, ο Δημήτρης Ρούσης και ο Κώστας Κατσαρός, μετείχαν στη 4ημερη ποδηλατική πορεία.

Γενική συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη του νέου ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου

Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως. Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 στο ίδιο μέρος, ώρα 17.00.

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως από ώρα 18.00 ως 21.00.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο ή στην εξελεγκτική επιτροπή, μπορούν να απευθύνονται στη γενική γραμματέα του συλλόγου, κ. Ευαγγελία Παπαχρήστου (τηλέφωνο 2421083788, 6977545320), ως τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 20.00, για να καταχωρείται η υποψηφιότητά τους.

Τα μέλη του συλλόγου είναι καλό να συμμετέχουν ενεργά εκτός από την αγωνιστική δράση, σε όλες τις λειτουργίες, αφιερώνοντας χρόνο, προκειμένου να συμβάλουν στην ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της δυναμικής του συλλόγου. Όλα τα μέλη ανεξάρτητα αν θέσουν υποψηφιότητα μπορούν να στείλουν στο μέιλ του συλλόγου [email protected] κείμενα με προτάσεις, τις θέσεις και τις απόψεις τους προκειμένου να δημοσιευθούν στις σελίδες του ΣΔΥΒ.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.