Νίκος Γκάλης: Το αξεπέραστο ρεκόρ των 53 πόντων με την Εθνική Ελλάδας κόντρα στον Παναμά

Πέρασαν 36 χρόνια από την απίστευτη εμφάνιση του Νίκου Γκάλη στον αγώνα της Εθνικής μπάσκετ κόντρα στον Παναμά, στο ντεμπούτο της “Γαλανόλευκης” σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Εθνική Ελλάδας έδινε στις 5 Ιουλίου του 1986 το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απέναντι στον Παναμά, στη Σαραγόσα (σε όμιλο μαζί με Βραζιλία, την οικοδέσποινα Ισπανία, τη Γαλλία και την Ν. Κορέα).

Στο τουρνουά της Ισπανίας έλαμψε το «άστρο» του Νίκου Γκάλη. Στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του ο «γκάγκστερ» φρόντισε να δείξει τα διαπιστευτήρια του. Με το «καλημέρα» στη διοργάνωση, ο Γκάλης έστειλε… μήνυμα κυριαρχίας, σημειώνοντας 53 πόντους κόντρα στον Παναμά στην νίκη της Εθνικής με 110-81.

Οι 53 αυτοί πόντοι αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της Εθνικής μπάσκετ (με 21/28 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 8/12 βολές), μιας και κανένας ως τώρα δεν έχει καταφέρει να προσπεράσει αυτό το απίστευτο νούμερο, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπό την καθοδήγηση του Κώστα Πολίτη κατέλαβε την δέκατη θέση σε σύνολο 24 ομάδων, κάνοντας ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία της. Η εμφάνιση της Ελλάδας ήταν… προάγγελος όσων θα επακολουθούσαν ένα χρόνο αργότερα στο ιστορικό Eurobasket του 1987 στην Αθήνα.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.