Νίκος Ιωαννίδης: Ένας Έλληνας κωφός με το εθνόσημο στο στήθος

Ίσως να μην είχε τις ευκαιρίες που είχαν οι συνομήλικοί του. Ωστόσο, ο Νίκος Ιωαννίδης επιμένει να διεκδικεί την ισότητα στις ευκαιρίες, αποδεικνύοντας πως όποιος θέλει και πιστεύει, επιδιώκει και καταφέρνει.

«Ναι είμαι ένα άτομο κωφό», διατρανώνει μέσω Facebook ο Νίκος Ιωαννίδης, ο οποίος δεν κρύβει πως «ένας κωφός θα συναντήσει αρκετές δυσκολίες αλλά εννοείται πως μπορεί να ζήσει άνετα, έχοντας μία αξιοπρεπή ζωή».

Εκ γενετής κωφός και μεγαλωμένος σε μία κοινότητα κωφών, φοίτησε σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο κωφών.

Όπως παραδέχεται σε συνέντευξή του στο offsite.gr, αρχικά ήταν δύσκολο να ενταχθεί στην κοινωνία των ακουόντων ανθρώπων, καθώς υπήρχε αρκετός ρατσισμός. Ωστόσο, η θέλησή του αλλά και η βοήθεια του μεγάλου του αδερφού, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό του πάντα, τον έκαναν να ξεπεράσει τα εμπόδια, να διεκδικήσει την ισότητα και να πετύχει.

Έγινε ο πρώτος κωφός πτυχιούχος από το Τμήμα Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και σήμερα εργάζεται. Διαδικτυακά ο ίδιος περιγράφει την καθημερινότητά του, καταλήγοντας: «Κάνω τα ίδια πράγματα που κάνεις: Μελέτη, δουλειά, ταξίδια, οδήγηση, παιχνίδια, σπορ, να παντρευτεί και να γίνει γονιός ή επιστήμονας… στην πραγματικότητα, έχω μια ζωή, και την τρέχω σαν εσένα!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.