Νίκος Παπαγγελής: Η ιστορία του πρωταθλητή ποδηλασίας που έχασε το πόδι του σε ηλικία 15 ετών

Το βράδυ της Τρίτης (28/1), ο Νίκος Παπαγγελής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσάνυχτα». Ένα νεαρό αγόρι 20 ετών που, παρά τον ακρωτηριασμό του, έχει πολλές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Λίγες μέρες μετά το νέο του προσωπικό ρεκόρ, ο Νικόλας έδωσε το δικό του μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας, περιγράφοντας την περιπέτεια της υγείας του.

Ο νεαρός αθλητής περιέγραψε πώς αντιμετώπισε τα νέα δεδομένα, πώς μπήκε η ποδηλασία στη ζωή του, με αποτέλεσμα σήμερα να προετοιμάζεται για τους προσεχείς Ολυμπιακούς αγώνες. Όλα ξεκίνησαν από έναν απλό πόνο στο αριστερό του πόδι, ο οποίος έπειτα από βιοψία αποδείχθηκε πως ήταν οστεοσάρκωμα, ένα είδος καρκίνου των οστών πάνω στο γόνατό του. Μόνη λύση το χειρουργείο, κάτι που ο ίδιος λόγω του νεαρού της ηλικίας του δεν μπορούσε να κατανοήσει.

«Άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι θα μου συμβεί όταν μπήκα μέσα και είδα τ’ άλλα παιδιά που δεν είχαν μαλλιά. Νόμιζα ότι είχα κάποιο πρόβλημα λόγω μπάλας και ότι θα έκανα το χειρουργείο και θα ήμουν αργότερα μια χαρά» ανέφερε ο Νίκος Παπαγγελής και πρόσθεσε: «Θυμάμαι την πρώτη φορά που μπήκα στο ιατρείο για να με εξετάσουν οι γιατροί πως ήταν ένα κοριτσάκι δίπλα μου που της έπαιρναν μυελό των οστών και “κοκκάλωσα”. Άρχισα να κλαίω και να νιώθω ότι δεν ξέρω τι θα μου συμβεί».

Δύο χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια μιας σειράς τυπικών εξετάσεων διαγνώστηκε ξανά με οστεοσάρκωμα, αυτή τη φορά πιο βαθειά στο γόνατό του. Η περιγραφή του στον αέρα της εκπομπής για το πώς διαχειρίστηκε τον ακρωτηριασμό προκάλεσε αίσθηση, αφού βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα ισχυρό σοκ.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.