«Νοικοκύρεμα στο αθλητικό τοπίο, με διαφάνεια και μετρήσιμα στοιχεία»

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά μεταξύ άλλων, άνοιξαν οι εργασίες της διημερίδας «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών προγραμμάτων και Υποδομών μετά την περίοδο της Πανδημίας.

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό είναι ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί όλους τους πρωταγωνιστές του αθλητικού βίου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα μας πραγματοποιείται σε πλήρη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των ειδικών και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο και για άμεση μέριμνα και για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων. «Η απώλεια εσόδων από την ακύρωση των αθλητικών διοργανώσεων και την αθλητική δραστηριότητα των παιδιών ήταν ανυπολόγιστη, ειδικά για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Για τον λόγο αυτόν μεριμνήσαμε ώστε για πρώτη φορά, όλη η αθλητική οικογένεια να μπει κάτω από την ομπρέλα προστασίας, αφού εντάχθηκε στα οικονομικά μέτρα στήριξης που έλαβε η Πολιτεία» σημείωσε.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι από την πανδημία κατέστη αναγκαίο να αντιμετωπιστούν δραστικά και άμεσα οι παθογένειες που ταλάνιζαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να επικρατήσουν συνθήκες νοικοκυρέματος και διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα με τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» αλλά και το σύστημα αξιολόγησης «ΧΙΛΩΝ», για τις ετήσιες επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών. Επίσης καταγράφεται και κάθε αθλητική εγκατάσταση στην πλατφόρμα «Πέλοπας».

«Είμαστε εδώ να ενισχύσουμε το νοικοκύρεμα άρα και αυτούς που δουλεύουν με την ψυχή τους και κυρίως με εντιμότητα και διαφάνεια» τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Aπό την πλευρά του ο γγ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, αναφέρθηκε στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) που θα ενώσει την ΓΓΑ, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την ΕΛΑΣ, τον Αθλητικό Εισαγγελέα και την ΕΕΕΠ σε μια κοινή οργανωμένη προσπάθεια, αντιμετώπισης της χειραγώγησης αγώνων.  Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγάλο στοίχημα για την ΓΓΑ είναι «ως κοινωνία να αυξήσουμε τον αθλητισμό που κάνουμε σε σχέση με αυτόν που καταναλώνουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.