Νόβακ Τζόκοβιτς: «Θέλω να παίξω στο Australian Open»

Ικανοποιημένος και ευγνώμων για την απόφαση του Αυστραλού δικαστή που ανέτρεψε την ακύρωση της βίζας του δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς και υπογράμμισε την επιθυμία του να παίξει στο Australian Open. Πρόκειται για το πρώτο σχόλιο του Σέρβου αθλητή από τότε που μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο προσφύγων.

Είχε προηγηθεί από το δικαστήριο η ανατροπή της απόφασης απέλασης από την Αυστραλία του Τζόκοβιτς, για ν’ ακολουθήσει ένα θρίλερ με αντιφατικές πληροφορίες περί σύλληψής του εκ νέου. Πάντως, Ο δικαστής Άντονι Κέλι διέταξε να αφεθεί ελεύθερος o Τζόκοβιτς εντός 30 λεπτών και να του επιστραφούν το διαβατήριο και άλλα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

«Παρά τα όσα έχουν γίνει θέλω να μείνω και να προσπαθήσω να αγωνιστώ στο Australian Open. Παραμένω αφοσιωμένος σε αυτό» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η οικογένειά του στο Βελιγράδι γνωστοποιήθηκε ότι ο Σέρβος πρωταθλητής έχει αφεθεί ελεύθερος και έχει μάλιστα ήδη αρχίσει να προπονείται. Η μητέρα του έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα, ενώ ο πατέρας του επανέλαβε τα περί «νίκης του ελεύθερου κόσμου».

Να σημειωθεί ότι τον τελικό λόγο για το εάν θα μείνει στην Αυστραλία προκειμένου να αγωνιστεί έχει ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, ο οποίος και αναμένεται να ανακοινώσει αύριο την απόφασή του για το αν θ’ ακυρωθεί η βίζα του Τζόκοβιτς.

«Μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου για διαδικαστικό λόγο, παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του Υπουργού Μετανάστευσης να εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης της βίζας του κ. Τζόκοβιτς υπό την προσωπική του εξουσία ακύρωσης σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί Μετανάστευσης», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.