ΝΠΣ Βόλος: Επιμένει σε Ισπανόφωνο προπονητή

Η αναζήτηση νέου προπονητή απασχολεί τον τελευταίο καιρό τον ΝΠΣ Βόλος. Οι ιθύνοντες της ομάδας κινούνται ενεργά για να βρεθεί ο «εκλεκτός» κόουτς της νέας σεζόν. Τα ονόματα που έχουν έρθει στο προσκήνιο είναι τρία και μάλιστα από την Ιβηρική Χερσόνησο. Προχωρημένες συζητήσεις πάντως υπάρχουν με τον έναν από τους τρεις, ο οποίος αναμένεται να είναι και στο Πανθεσσαλικό για να παρακολουθήσει τον αγώνα με την ΑΕΛ.

Όπως αναφέρεται εξάλλου, αυτός που έχει… την pole position για την κατάληψη της θέσης πρώτου προπονητή είναι ο Γκονσάλο Γκαρσία. Πρόκειται για επίσης Ισπανοθρεμμένο προπονητή, που  έχει γεννηθεί στο Μοντεβιδέο (μισός Ισπανός, μισός Ουρουγουανός), αλλά έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Ισπανία και στην Ολλανδία.

Ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί (ως επιτελικός μέσος) σε αρκετές ομάδες. Μεταξύ αυτών η Ρεάλ Μαδρίτης C, ενώ έχει φορέσει τη φανέλα των Χέρενφεϊν, Χέρακλες, Γκρόνινχεν, Αλκορκόν, Μερίδα, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έχει περάσει μάλιστα από την Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ Λάρνκακας και της Ανόρθωσης.

Μάλιστα, ο Γκαρσία είναι συνομήλικος του Άνχελ Λόπεθ και τον Οκτώβριο κλείνει τα 38. Έχει εργαστεί ως προπονητής στην Τβέντε τη σεζόν 2019-20, όταν και βρέθηκε στην τεχνική της ηγεσία σε 28 ματς. Ήταν στο τιμόνι της ομάδας από το ξεκίνημα και την καθοδήγησε μέχρι να διακοπεί απότομα το πρωτάθλημα της Ολλανδίας λόγω του κορωνοϊού. Την προηγούμενη σεζόν ήταν βοηθός του Μάρινο Πούσιτς στην ίδια ομάδα, ενώ έχει περάσει και από το προπονητικό τιμ της Έσμπιεργκ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.