ΝΠΣ Βόλος: «Μια ήττα που πονάει…»

Μετά το 5-1 από τον Παναθηναϊκό

Το 3×3 είχε μέχρι και την περασμένη Κυριακή ο ΝΠΣ Βόλος, καμαρώνοντας μάλιστα στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς ακόμη συμπεράσματα για την εικόνα της Super League. Έτσι, ήρθε το 5-1 του Παναθηναϊκού σε βάρος των «κυανέρυθρων» για ν’ αλλάξει πάλι το κλίμα και για ν’ αναγκάσει τον προπονητή του ΝΠΣ, Γκιγέρμο Αμπασκάλ να κάνει λόγο για μία ήττα που πονάει…

«Σίγουρα είναι μια ήττα που μας πονάει γιατί εμείς μόνοι μας προκαλέσαμε τα γκολ που δεχθήκαμε. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Όταν πηγαίνεις στο ημίχρονο με 4 γκολ πίσω είναι δύσκολο νοητικά να επανέλθεις. Δείξαμε στο δεύτερο πως προσπαθήσαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ και επίσης αυτό το παιχνίδι ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα πως έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε ως ομάδα» τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος.

Όσον αφορά τους λόγους της  βαριάς ομολογουμένως ήττας΄, σημείωσε:  «Όταν δέχεσαι ένα γκολ στο πρώτο λεπτό και είσαι πίσω στα υπόλοιπα 89′ δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι. Επίσης δεχθήκαμε πολύ γρήγορα το δεύτερο γκολ σε ένα διάστημα που είχαμε μπλοκάρει. Στην συνέχεια προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι αλά ήταν αργά».

Πλέον, η προσοχή των μελών του ΝΠΣ Βόλος στρέφεται στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, επιστρέφοντας στο Πανθεσσαλικό. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης τις 16:00.

Τα ρεκόρ που έσπασαν…

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΝΠΣ Βόλος έκανε ρεκόρ, όχι μόνο παραγωγικότητας αλλά και… συχνότητας!

Όπως αναφέρει και η διοργανώτρια Αρχή, ο Παναθηναϊκός πέτυχε πέντε γκολ σε ένα αγώνα της Super League μετά από τρία σχεδόν χρόνια. Η προηγούμενη φορά ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2018, όταν είχε νικήσει τον Απόλλωνα με 5-1 στο «Σπύρος Λούης». Επίσης η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο τέσσερα γκολ, κάτι που είχε να κάνει από τις 4 Μαρτίου 2017, όταν είχε νικήσει τη Βέροια με 5-0, έχοντας προηγηθεί με 4-0 στο ημίχρονο. Εκείνη ήταν και η προηγούμενη φορά, που ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει πέντε γκολ στη Λεωφόρο.

Από την άλλη, ο ΝΠΣ Βόλος δέχτηκε για δεύτερη φορά στη μικρή του ως τώρα θητεία στην κατηγορία πέντε γκολ. Η άλλη ήταν το Σεπτέμβριο του 2019, όταν τον είχε νικήσει ο Ολυμπιακός με 5-0. Ωστόσο δέχτηκε για πρώτη φορά τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο στη Super League. Του είχε συμβεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Κύπελλο όμως όταν έχασε 4-2 από την ΑΕΚ, με 4-1 στο ημίχρονο.

Ενδιαφέρον επίσης είναι και το στοιχείο ότι είναι η πρώτη φορά από καταβολής Α’ Εθνικής, που ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να προηγηθεί σε αγώνα του με 2-0 πριν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά. Σε τέσσερις περιπτώσεις πάντως είχε καταφέρει να βάλει δύο γκολ μέχρι το 5ο λεπτό!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.