Ντούγκος: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι στον κορωνοϊό»

Επιμένει στην τήρηση των πρωτοκόλλων και συνιστά τον εμβολιασμό η ΕΣΚΑΘ

Ο θάνατος του Τρικαλινού προπονητή μπάσκετ Χρήστου Γκότα προκάλεσε σοκ στο στερέωμα του θεσσαλικού μπάσκετ και όχι μόνο, με τον 49χρονο να έχει εμβολιαστεί και να είναι όπως αναφέρουν οι οικείοι του πολύ προσεκτικός. Όμως, ο κορωνοϊός βρήκε τον τρόπο να του στερήσει τη ζωή, με την ΕΣΚΑΘ και τον πρόεδρό της Δημήτρη Ντούγκο να τονίζουν στο «Magnesiasports» ότι όλοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, συνιστώντας επίμονα να προχωρήσουν σε εμβολιασμό όσοι δεν το έχουν πράξει ήδη.

«Η απώλεια του Χρήστου Γκότα είναι ένα δυνατό πλήγμα, τόσο για την οικογένειά του όσο και για το Θεσσαλικό μπάσκετ, η οποία θα αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ήταν ένας ακούραστος εργάτης της καλαθοσφαίρισης και ένας εξαιρετικός συνεργάτης της Ένωσης» σχολίαζε με ανακοίνωσή της η ΕΣΚΑΘ, ενώ το ίδιο επιβεβαιώνει και ο Δημήτρης Ντούγκος. «Τι να πει κανείς και τι να περιμένει» αναρωτήθηκε ρητορικά και μεγαλόφωνα ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ στην επικοινωνία που είχε μαζί του το «Magnesiasports», τονίζοντας την αδήρητη ανάγκη όλοι οι σύλλογοι και τα μέλη τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες των θεσσαλικών πρωταθλημάτων.

«Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει το πρωτόκολλο να εφαρμόζεται αυστηρά και χωρίς καμία έκπτωση στα όσα προβλέπει. Το αυστηρά το τονίζω, για να μπορούμε να είμαστε σε θέση να συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματα. Τώρα, για τους εμβολιασμούς, και η ΓΓΑ και η ΕΟΚ και εμείς ως ΕΣΚΑΘ συνιστούμε όσοι δεν έχουν προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια να το πράξουν, και η σύστασή μας παραμένει δυνατή» είναι το σχόλιο του προέδρου της ΕΣΚΑΘ.

Μέχρι στιγμής πάντως σε επίπεδο ΕΣΚΑΘ δεν έχουν υπάρξει καταγεγραμμένα μαζικά κρούσματα σε κάποια ομάδα, ενώ δεν έχει αναβληθεί κάποιο παιχνίδι λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου. Σε κάθε περίπτωση οι σύλλογοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο και να εφαρμόζουν όλα όσα προβλέπονται. Ως μία μικρογραφία της κοινωνίας πάντως, υπάρχουν και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι και στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ, που ο καθένας πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένα δεδομένα…

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.