Ντούγκος στο «Magnesiasports»: «Ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην ΕΣΚΑΘ»

Ενώ οι θεσσαλικές ομάδες μπάσκετ προσέχουν και για τον κορωνοϊό

Με την κλήρωση για το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΘ να πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στη Λάρισα, οι θεσσαλικές ομάδες μπαίνουν πλέον σε τροχιά δράσης όσον αφορά τις τοπικές διοργανώσεις, ενώ αύριο Τετάρτη αρχίζει η δράση και για το κύπελλο της θεσσαλικής Ένωσης.

Στον πρώτο όμιλο κάθε κατηγορίας έχουν τοποθετηθεί για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο οι ομάδες του Νομού Μαγνησίας, με βλέψεις πρωταθλητισμού σε αρκετές περιπτώσεις, κάτι που στο σύνολό τους είναι αναγκασμένες να κάνουν, αφού οι υποβιβασμοί φέτος στην Α1 και στην Α2 αναμένεται να είναι αρκετοί.

«Θεωρώ ότι οι διοργανώσεις μας φέτος θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αφού θα υποβιβαστούν και από την Α1 και από την Α2 ΕΣΚΑΘ αρκετές ομάδες. Όπως είναι γνωστό την επόμενη χρονιά (2021-22) η Α1 ΕΣΚΑΘ θα διεξαχθεί ξανά σε έναν πανθεσσαλικό όμιλο (σ.σ. όπως γινόταν μέχρι πριν λίγα χρόνια) και η Α2 κατηγορία σε δύο μεν ομίλους αλλά με δέκα ομάδες ο καθένας. Να ευχηθούμε να υπάρχει υγεία χωρίς προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις» ήταν το σχετικό σχόλιο του προέδρου της ΕΣΚΑΘ, Δημήτρη Ντούγκου, στο «Magnesiasports».

Πάντως, και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ τονίζει ότι η ερχόμενη αγωνιστική περίοδος είναι ιδιαίτερη, αφού όλοι καλούνται να πάρουν τα μέτρα τους για την αποφυγή μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού. «Είναι μία δύσκολη αγωνιστική χρονιά αφού αρχίζει με περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού. Υπάρχει και η έλλειψη των φιλάθλων από τις κερκίδες, αλλά και αγωνία σε όλους τους συντελεστές των αγώνων, σε παίκτες, προπονητές, παράγοντες και διαιτητές για την πιθανή μετάδοση του ιού γι’ αυτό και πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που έχουν αποφασίσει οι ειδικοί. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και σε όλα τα πρωταθλήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούγκος.

Θα ολοκληρωθούν πάντως τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ κανονικά και με όλες τις ομάδες σε δράση μέχρι τέλους; «Πιστεύω ότι έχουν διαμορφωθεί έτσι οι συνθήκες ώστε να μην έρθουμε αντιμέτωποι με αποχωρήσεις ομάδων κατά τη διάρκεια της χρονιάς» ήταν το σχετικό σχόλιο του προέδρου της θεσσαλικής Ένωσης Καλαθοσφαίρισης.

Αγώνες με μέτρα

Η ΕΣΚΑΘ έδωσε  διευκρινιστικές Οδηγίες για το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων  ΕΣΚΑΘ 2020-2021, αναφέροντας τα άτομα που θα βρίσκονται εντός γηπέδου, με βάση τα μέχρι στιγμής ισχύοντα.

Έτσι προβλέπεται να είναι παρόντα:

-18 άτομα για κάθε ομάδα (12 αθλητές, 2 προπονητές και άλλα 4 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται, φυσιοθεραπευτές, παράγοντες κλπ)

-3 κριτές, ανάλογα με τα χρονόμετρα που υπάρχουν σε κάθε γήπεδο

-2 ή 3 διαιτητές, ανάλογα τον αγώνα

-1 γιατρός αγώνα

-1 κομισάριος αγώνα (αν έχει οριστεί)

-1 ή 2 άτομα ως προσωπικό γηπέδου (φύλακες)

-2 παράγοντες από κάθε ομάδα, οι οποίοι θα κάθονται στην εξέδρα έχοντας απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους

-1 καμεραμάν από κάθε ομάδα (αν υπάρχει) με την κάμερά του

-2 ή 3 άτομα τηλεοπτικού συνεργείου, εφόσον γίνεται αναμετάδοση του αγώνα μέσω live streaming.

-6 δημοσιογράφοι ή φωτορεπόρτερ επιδεικνύοντας την επαγγελματική τους ταυτότητα.

-Τα μέλη του ΔΣ και των επιτροπών της ΕΣΚΑΘ.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, εξαιρουμένων μόνο των αθλητών που αγωνίζονται, των δύο προπονητών και των διαιτητών, όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.