ΝΒΑ: Στα 66,050 δισ. δολάρια η αξία των 30 ομάδων

Στην 20ή θέση της κατάταξης αξίας των ομάδων του ΝΒΑ, που παρουσίασε το Forbes στην ετήσια ανάλυσή του, με συνολική αξία 1,625 δισ. δολάρια, βρίσκονται οι Μιλγουόκι Μπακς των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, παρουσιάζοντας αύξηση 2,8% σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Η αξία των 30 ομάδων του ΝΒΑ αυξήθηκε στα 66,050 δισ. δολάρια, κατά 4% (1,860 δισ. δολάρια) σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ενώ ο μέσος όρος του έφτασε τα 2,202 δισ. δολάρια, αυξημένος κατά 2%.

Αυτή είναι η χαμηλότερη αύξηση τα τελευταία 10 χρόνια.

Για πρώτη φορά από το 1999 και τους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, μια ομάδα διαφορετική από τους Λος Άντζελες Λέικερς ή τους Νιού Γιορκ Νικς, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, κατάφερε να φτάσει στις πρώτες δύο θέσεις στην κατάταξη αξίας. Συγκεκριμένα οι «πολεμιστές» ανέβηκαν στην δεύτερη θέση με 4,700 δισ. δολάρια και είναι η ομάδα που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση από πέρυσι (9,3%), ακολουθούμενη από Νικς (+8,6%), Γιούτα Τζαζ (+7%) και Μπρούκλιν Νετς (+6%).

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν έξι ομάδες που η αξία τους παρέμεινε σταθερή: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Ατλάντα Χοκς, Σάρλοτ Χόρνετς, Ντιτρόιτ Πίστονς, Νιού Ορλίνς Πέλικανς και Μέμφις Γκρίζλις.

Οι Νικς της Νέας Υόρκης παραμένουν η πιο ακριβή ομάδα, με αξία 5 δισεκατομμύρια έναντι 4,6 δισεκατομμυρίων την περασμένη σεζόν, ενώ στην τρίτη θέση υποχώρησαν οι Λέικερς με 4,6 δισ. δολάρια και αύξηση 4,5% σε σχέση με πέρυσι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.