Ο Αιολικός παραμένει πρωταθλητής Εφήβων Μαγνησίας, απορρίφθηκε η ένσταση του ΓΣ Βόλου

Ένα Σαββατοκύριακο με αρκετή ένταση ήταν το τελευταίο και με αρκετό… παρασκήνιο, όσον αφορά την ανάδειξη του πρωταθλητή μπάσκετ Εφήβων Μαγνησίας, με τον Αιολικό ν’ ανακοινώνει την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και τον ΓΣ Βόλου να έχει καταθέσει ένσταση για το μεταξύ τους παιχνίδι. Ωστόσο η ένσταση απορρίφθηκε, με τον Αιολικό να παραμένει πρωταθλητής και να συνεχίζει σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ένσταση, που κατατέθηκε μετά την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο ΓΣ Βόλου ισχυρίστηκε ότι ο αντίπαλος δήλωσε περισσότερους από τον προβλεπόμενο αριθμό παίκτες, και συγκεκριμένα πέντε αντί τεσσάρων. Ωστόσο ο Αιολικός απάντησε ότι οι παίκτες που δηλώθηκαν ήταν τέσσερις, και μόνο οι δύο πήραν χρόνο συμμετοχής. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Αιολικός υποστήριξε ότι: «Για να γίνει τυπικά δεκτή μια ένσταση θα πρέπει να υποβάλλεται πριν από την έναρξη του αγώνα. Επιπλέον στο φύλλο αγώνος θα πρέπει να φαίνεται καθαρά το ονοματεπώνυμο του παίκτη και όχι μουτζουρωμένο και σβησμένο! Άλλωστε ο έλεγχος έγινε από την Γραμματεία πριν αρχίσει το παιχνίδι. Από τη στιγμή που ο αγώνας έχει  ξεκινήσει, έχει ολοκληρωθεί  και δεν έχει αναγραφεί τίποτε στο φύλλο αγώνος δεν θα έπρεπε καν να κατατεθεί ένσταση». Παράλληλα συμπληρώνει: «Για την ιστορία 4 Παίδες δηλώθηκαν, όπως είναι ο νόμος . Τελικά από τους 4 Παίδες συμμετοχή είχαν οι δύο (οπότε καθ’ όλα νόμιμα) και οι άλλοι είχαν παύλα χωρίς συμμετοχή. Για να καταλάβουμε το όλο θέμα, για το σβησμένο όνομα γίνεται η ένσταση; Γιατί πραγματικά προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλουν  να επιτύχουν! Για μια ένσταση που δεν έχει καμία ισχύ (δεν αναγράφεται τίποτε στο φύλλο αγώνος, είναι καθαρό). Αν υπήρχε πραγματικά πρόβλημα θα έπρεπε να δηλωθεί πριν από τον αγώνα αλλά έστω και στο τέλος του παιχνιδιού».

Η ένσταση λοιπόν του ΓΣ Βόλου απορρίφθηκε από πλευράς ΕΣΚΑΘ, με τον Αιολικό να διατηρεί τον τίτλο του πρωταθλητή Εφήβων Μαγνησίας, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Ωστόσο, η πλευρά του ΓΣ Βόλου αναφέρει ότι περιμένει την ανακοίνωση του αιτιολογικού της απόφασης της ΕΣΚΑΘ, ενώ σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντώνης Χιώτης, αναφέρει: «Ο ιστορικός ΓΣ ΒΟΛΟΥ δεν έχει ζητήσει ποτέ εύνοια ή ιδιαίτερη μεταχείριση ,από φορείς των αθλημάτων και ιδιαίτερα των ομαδικών. Δεν έχει να χωρίσει τίποτε με κανέναν άλλο σύλλογο, που λειτουργεί νόμιμα και σύμφωνα με τις αρχές και τους κανονισμούς του αθλήματος. Ζητά όμως ο σύλλογος ίση μεταχείριση σε όλους και ειδικά όταν πρόκειται για ευαίσθητες ηλικίες. Ας πείσουμε όλοι οι υπεύθυνοι ότι αξίζει στα παιδιά να υπηρετήσουν το άθλημα που επέλεξαν και να μην αισθάνονται ότι κάποιοι  ευνοούνται και άλλοι αδικούνται…».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.