Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στον Υφυπουργό Αθλητισμού για τους προπονητές ποδοσφαίρου απόφοιτους ΤΕΦΑΑ

Το ζήτημα των προπονητών ποδοσφαίρου απόφοιτων ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι για να έχουν το δικαίωμα άσκησης προπονητικής στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να παρακολουθήσουν επί πληρωμή τα σεμινάρια της ΕΠΟ, παρόλη την εκπαίδευσή τους από τα ελληνικά πανεπιστήμια, είχε θέσει στους καθ’ ύλην αρμόδιους ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος από το 2013, με την κατάθεση και επίκαιρης ερώτησης για το θέμα, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας. Απότοκο της προσπάθειας αυτής, ήταν η ψήφιση του ν. 4373/2016 (άρθρο 48), όπου θεσπίστηκε ότι «πέραν της αδειοδότησης από το κράτος, η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή δεν υπόκειται στην έγκριση ή άλλου ισοδύναμου αποτελέσματος περιορισμό άλλου φορέα». Ωστόσο και παρά την ψήφιση του νόμου, η διαδικασία απόκτησης της άδειας προπονητή ποδοσφαίρου με πιστοποίηση από την ΕΠΟ δεν έχει αλλάξει.

Με αφορμή την εκ νέου προσπάθεια διευθέτησης του θέματος στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αθλητισμού, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και οι εκπρόσωποι της Επιστημονικής Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019.

Ο βουλευτής επεσήμανε στον Υφυπουργό ότι το νέο σχέδιο νόμου θα πρέπει να έχει ένα θετικό πρόσημο για τους απόφοιτους των ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι λαμβάνουν την πλήρη πανεπιστημιακή εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο της φυσικής αγωγής. Στη συνάντηση επίσης τέθηκε το ζήτημα της απόκτησης της ειδικότητας γυμναστή και της ακόλουθης απασχόλησης σε γυμναστήρια ή αθλητικές εγκαταστάσεις ατόμων που δεν είναι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ.
Ο Υφυπουργός τόνισε πως σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα επιδιωχθεί η καλύτερη δυνατή επίλυση των παραπάνω ζητημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.