Ο απολογισμός της χρονιάς για τον Κένταυρο Αγριάς

Μια επεισοδιακή αθλητική χρονιά ολοκληρώθηκε για τον Κένταυρο Άγριάς στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στο handball, με τη διοίκηση να κάνει τον απολογισμό της για φέτος.

O μοναδικός εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο συγκεκριμένο άθλημα βίωσε αντίστοιχες περιπέτειες που ταυτίζονται με το μυθικό του όνομα. Η παρουσία του και μόνο στην κλήρωση του φθινοπώρου αποτέλεσε έναν μικρό άθλο. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας έπρεπε να επιλυθεί μεγάλο πλήθος προβλημάτων για να καταφέρει να συμμετέχει, η ομάδα της Μαγνησίας, στο πρωτάθλημα.

Η προσπάθεια ξεκίνησε με προπονητή-παίκτη τον Διονύση Κρατήρα. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε κανονικά και η πορεία ξεκίνησε απρόσμενα καλά. Αν και η αγωνιστική πορεία ήταν σταθερή εν τούτοις οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι άνθρωποι του Κενταύρου ήταν πολλές και ποικίλες. Η πανδημία, η φυγή και προσθήκη νέων παικτών καθώς και οι μικροτραυματισμοί αποσυντόνισαν αρκετές φορές την πορεία των προπονήσεων αλλά και των ίδιων των  αγώνων. Αντιμετωπίζοντας την κάθε κατάσταση ξεχωριστά βρέθηκαν οι λύσεις που έπρεπε και έτσι ο Κένταυρος πήρες το εισιτήριο για την β φάση. Ο Κένταυρος οδήγησε την κούρσα του 2ου υποομίλου μέχρι τέλους και κατέλαβε την πρώτη θέση με ρεκόρ 6 νικών, μιας ισοπαλίας και μια ήττας. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα:

Αγωνιστική Περίοδος 2021-2022, Β ΑΝΔΡΩΝ, Α’ΦΑΣΗ, 2ος Όμιλος-Α’ Υποόμιλος
1η Αγωνιστική ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ ΑΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 29-23
2η Αγωνιστική ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ 27-28
3η Αγωνιστική ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΕΡΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 34-23
4η Αγωνιστική ΜΑΚΕΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ 19-54
5η Αγωνιστική ΡΕΠΟ
6η Αγωνιστική ΑΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ 26-23
7η Αγωνιστική ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ 26-26
8η Αγωνιστική ΦΕΡΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ 28-29
9η Αγωνιστική ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ ΜΑΚΕΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 40-20
10η Αγωνιστική ΡΕΠΟ

 

Η αντικατάσταση του πρώτου προπονητή Διονύση Κρατήρα από τον Θοδωρή Παπαδόπουλου αποδέσμευσε τον πρώτο από τον διπλό ρόλο που είχε (προπονητής – παίκτης). Το δίδυμο Παπαδόπουλου- Καλαποδά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της β φάσης και πρόσθεσε νέα στοιχεία επιχειρώντας να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η β φάση όμως φύλαγε πλήθος εξωαγωνιστικών εκπλήξεων που στάθηκαν ικανές να διαλύσουν τα όποια σχέδια του τεχνικού επιτελείου. Η αρχή έγινε στην Θεσσαλονίκη με αντίπαλο την Εκμάθηση, εκεί όπου η διαιτησία των Βαγγελτζίκη και Τορνικίδη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Βολιώτες, όπου γνώρισαν την ήττα με 3 τέρματα. Στην επόμενη αγωνιστική ο Κένταυρος ηττήθηκε από τον ανώτερο και εν τέλει πρωταθλητή Άρη, ξανά στην Θεσσαλονίκη. Το επόμενο και πρώτο έδρας παιχνίδι με την ΑΕΠ Πανόραμα δεν διεξήχθη ποτέ λόγω της γνωστής ιστορίας με την απουσία του γιατρού, ενώ η Καστοριά και ο Κερκυραϊκός είχαν ήδη εγκαταλείψει. 

Η ομάδα της Μαγνησίας έθεσε αναγκαστικά ως στόχο την τρίτη θέση που οδηγούσε σε αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Α2. Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι κέρδισε με 9 τέρματα την συνδιεκδικήτρια ομάδα της Εκμάθησης, καλύπτοντας και την διαφορά του πρώτου αγώνα. Στο ντέρμπυ με τον Άρη στο Βόλο, οι νεαροί παίχτες λύγισαν από το άγχος και ενώ το ημίχρονο τους βρήκε να προηγούνται με 13-12, εντούτοις κατάφεραν και έχασαν 16 σουτ από τα 6 μέτρα και έχασαν δίκαια. Ενώ, την τελευταία αγωνιστική βγήκαν τα κομπιουτεράκια. Ο Κένταυρος κερδίζει την ΑΕΠ Πανόραμα 22-29 στην Θεσσαλονίκη και περίμενε από τον Άρη να πράξει τα αναμενόμενα απέναντι στην Εκμάθηση. Πράγμα που δεν έγινε ποτέ, η Εκμάθηση κέρδισε με ένα τέρμα και μάλιστα κατάφερε και κέρδισε και την Ασπίδα Ξάνθης και ανέβηκε στην παραπάνω κατηγορία.

Αγωνιστική Περίοδος 2021-2022, Β ΑΝΔΡΩΝ, Β’ΦΑΣΗ, 2ος Όμιλος
1η Αγωνιστική  ΑΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ 24-21
2η Αγωνιστική ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ 25-22
3η Αγωνιστική ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 0-10 (α.α)
4η Αγωνιστική ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ ΑΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 28-19
5η Αγωνιστική ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 18-25
6η Αγωνιστική ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ 22-29

 

Σε κάθε περίπτωση για το γεγονός ότι οι προπονητές και οι παίκτες όχι μόνο κατάφεραν να διαχειριστούν την πολύμηνη και ψυχοφθόρα, έτσι όπως εξελίχθηκε, αγωνιστική περίοδο αλλά πέτυχαν να διεκδικούν την άνοδο στην Α2 μέχρι την τελευταία στιγμή, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Το αποτέλεσμα της φετινής χρονιάς τους πείσμωσε και παράλληλα με τις απαραίτητες αλλαγές που οφείλουν να γίνουν στο διοικητικό σχήμα θα δημιουργηθεί η κατάλληλη «μαγιά» για την καινούργια περίοδο. Τέλος, η ομάδα του Κενταύρου Άγριάς οφείλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια και τους φίλους που αγκάλιασαν το handball και την ομάδα.

ΠΑΙΚΤΗΣ Συμμετοχές Τέρματα
Βαλκαμελής 8 5
Γκαμώτσος 8  –
Γραμματικόπουλος 12 59
Καλαποδάς 11 15
Καρανάσιος 7 12
Κρατήρας 10 17
Λαζαρίδης 6 4
Λαγδός 5 4
Μακρής 11 49
Μαυρομάτης 5 3
Μετάνι 4 7
Μησιρλίδης 13 50
Μιχαλόπουλος 11 6
Παπαδόπουλος 12 15
Πάσχος 13 59
Τσούκας 7 7
Χαλκιάς 11 14
Χανιάς 10  –
Χιώτης 12 47
Χούστης 4 8

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.