Ο Αρης αξιοποίησε τις ευκαιρίες και πέρασε με 0-2 από το Πανθεσσαλικό

Εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το πρώτο φετινό τους διπλό, επικρατώντας για την 11η αγωνιστική της SL1 με 0-2 του ΝΠΣ Βόλος, που δεν έκανε τις δικές του ευκαιρίες κυρίως στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου γκολ.

Μετά το 0-0 του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι, παρά την αναγκαστική αλλαγή του Φακούντο Μπερτόλιο, μπήκαν δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο. Το δυνατό σουτ του Αντόνιο Λούνα (50’) πέρασε λίγο έξω από την εστία του Άρη, ενώ αυτό του Μαξιμιλάνο Κόμπα (53’) μέσα από την περιοχή, βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουέστα.

Στα επόμενα λεπτά ακολούθησε ένα μπαράζ… διαμαρτυριών και χρήσης του VAR.

Αρχικά οι Θεσσαλονικείς «φώναξαν» για χέρι-πέναλτι, ωστόσο έπειτα από έλεγχο της φάσης, δόθηκε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του, ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά, αλλά πριν η μπάλα φτάσει στον Τσέχο, ο Μορόν βρέθηκε στο έδαφος. Νέος έλεγχος από το VAR, με τον Τσιμεντερίδη να καταλογίζει εν τέλει πέναλτι σε κράτημα του Μπράμπετς από τον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο. Ο Μορόν ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 0-1 στο 60’.

Ο ΝΠΣ Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά πέραν του σουτ του Τρουιγέ στο 66’, που μπλόκαρε ο Κουέστα, δεν απείλησε ιδιαίτερα. Τουναντίον, οι κενοί χώροι που άφηναν πίσω οι γηπεδούχοι, ήταν… βούτυρο στο ψωμί για τους γρήγορους παίκτες του Άρη. Κι αν στο 72’ ο Μορόν, που πέρασε και τον Κότσιτς αλλά βγήκε πολύ πλάγια, δεν μπόρεσε να σκοράρει, το έκανε ο Νταρίντα τρία λεπτά μετά, έχοντας εύκολο έργο προ του Κόστιτς για το 0-2 με την ασίστ να χρεώνεται στον Σουλεϊμάνοφ.

Κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε, με τον Άρη να παίρνει την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του – και τρίτη στα τέσσερα τελευταία ματς – εδραιώνοντας τη θέση του στην εξάδα. Ο ΝΠΣ Βόλος, από την άλλη, παραμένει στην τελευταία θέση, παρέα με τον Παναιτωλικό, έχοντας ωστόσο κι έναν αγώνα λιγότερο – αυτόν με τον Πανσερραϊκό (Τετάρτη 29/11).

Κίτρινες: Τρουιγέ, Γκλάβτσιτς, Τσοκάνης, Καλογερόπουλος – Φερράρι, Κάρλσον.

ΝΣΠΣ ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κόστιτς, Κίτσος, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα (72’ Μαχαίρας), Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (72’ Ενγκίν), Μπερτόλιο (48’ Κόμπα), Κορνέτ (46’ Αλχο), Ντέλετιτς, Γκαρσία.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Φατόρε, Φερράρι, Πάρδο (81’ Εμβοντό), Νταρίντα (90’+2’ Ζαμόρα), Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ (81’ Κάρλσον), Μοντόγια, Παναγίδης (64’ Μενέντες), Μορόν.

*Θερμή χειραψία είχαν πριν το ξεκίνημα του αγώνα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Στα άλλα δύο σημερινά ματς είχαμε:

ΟΦΗ – Γιάννινα 1-1
(1′ σουτ Μαρινάκης – 86′ κεφαλιά Εραμούσπε)
Ατρόμητος – Πανσερραϊκός 1-1
(90′ κεφαλιά Αντζιέλσκι – 40′ σουτ Χατζηστραβός)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.