Ο ΑΣ Βόλος 2004 «αγκαλιάζει» το Ορφανοτροφείο Βόλου

Στο πλαίσιο του προγράμματος Women’s Football in Society
Στο πλαίσιο του προγράμματος “Women’s Football in Society” η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Σ. Βόλος 2004 επισκέφθηκε τέσσερις φορές το Ορφανοτροφείο Βόλου.
Όπως τονίζει ο βολιώτικος σύλλογος σε ανακοίνωση που εξέδωσε: “Ο Α.Σ. ΒΟΛΟΣ 2004, δείχνοντας για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο-όπως κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια της ιστορίας του-συμμετέχει στο πρόγραμμα “Women’s Football in Society” και «αγκαλιάζει» το ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.
Το πρόγραμμα “Women’s Football in Society” αποτελεί μέρος του project “Empower Women in Football”, έχει εγκριθεί από την UEFA και σκοπός του είναι η ενίσχυση της προσφοράς του γυναικείου ποδοσφαίρου στην τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που το έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, αντιπροσωπείες της ομάδας, αποτελούμενες από μέλη της διοίκησης, προπονήτριες και παίκτριες επισκέφθηκε τέσσερις φορές το ίδρυμα, γνωρίστηκε με τα παιδιά που φιλοξενούνται στους χώρους του αλλά και τους εργαζομένους και εθελοντές και ακολούθησε το πλάνο που προβλέπεται από το πρόγραμμα.
Αρχικά παρουσιάστηκε το άθλημα του ποδοσφαίρου γυναικών και τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν και να μιλήσουν με τις παίκτριες και να γνωρίσουν τα θετικά που προσφέρει το άθλημα και ο αθλητισμός γενικότερα.
Στη συνέχεια προπονήθηκαν ακολουθώντας τις οδηγίες των προπονητριών και παικτριών, ενώ είχαν τη δυνατότητα να παίξουν ποδόσφαιρο μαζί με τις παίκτριες στο προαύλιο-κήπο του ιδρύματος.
Στην τελευταία επίσκεψη παραδόθηκαν στα παιδιά τα δώρα τους (μπλουζάκια και μπάλες), προσφορά της ΕΠΟ και της UEFA, ενώ οι παίκτριες προσέφεραν στο ίδρυμα μια εμφάνιση της ομάδας υπογεγραμμένη από τις ίδιες.
Η ομάδα προσκάλεσε τα παιδιά του ιδρύματος να παρευρεθούν στην επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας, να συμμετέχουν συνοδεύοντας αρχικά τις παίκτριες των ομάδων κατά την έναρξη του αγώνα και να παραμείνουν στον αγωνιστικό χώρο ως line up kids. Επίσης, ενημερώθηκαν τόσο οι υπεύθυνοι του ιδρύματος όσο και τα κορίτσια που φιλοξενούνται σε αυτό ότι μπορούν να συμμετέχουν στις προπονήσεις της ακαδημίας του Συλλόγου, όποτε αυτά θελήσουν τη φετινή ή την επόμενη χρονιά.
Άλλωστε η αγκαλιά του Συλλόγου προς το ίδρυμα θα παραμείνει ανοιχτή σε ό,τι αυτό χρειαστεί!”.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.