«Ο χορηγός του Αθηναϊκού μας επιτέθηκε λεκτικά με ευτραφείς φίλους του»

Ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει όσα έγιναν στο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον Αθηναϊκό για την Α1 γυναικών, εξέδωσε η Δ.Ε. μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου.

«H Διοικούσα Επιτροπή των Τμημάτων Καλαθοσφαίρισης του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 με αίσθημα ευθύνης έναντι των αθλητριών της, των προπονητών της, των εκατοντάδων παιδιών που αθλούνται στο Σύλλογο και των χιλιάδων φιλάθλων της, άφησε να περάσουν λίγες ημέρες, από τον αγώνα με τον Α.Σ. ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΒΥΡΩΝΑ, για το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών, προκειμένου αφενός να ενημερώσει και αφετέρου να καταγγείλει το γηπεδούχο σωματείο για την κάκιστη, επιθετική και βίαιη αντιμετώπιση του προς την ομάδα μας και να παραθέσει ήρεμα τα παρακάτω:

Καταρχάς και για να μην γίνουν παρανοήσεις σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητούμε τη νίκη της ομάδας του Αθηναϊκού.

Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα μπροστά στο χώρο των προσκεκλημένων του Κλειστού Γυμναστηρίου Δ. Καλτσάς (Εργάνης) ο προπονητής μας κ. Μιχάλης Καπουρνιώτης συνομιλούσε με τον παλιό Διεθνή διαιτητή Καλαθοσφαίρισης και πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αττικής κ. Θεόδωρο Βιδάλη, τη μαρτυρία του οποίου και επικαλούμαστε, ενώ δίπλα του ευρίσκοντο δυο (2) αστυνομικοί, όταν και εδέχθη λεκτική επίθεση από τον καλαθοσφαιριστή Φώτη Βασιλόπουλο με τις φράσεις «εγώ εσένα και θα σε δείρω και θα σε …».

Εμείς, ως συνοδοί της ομάδας, ευρισκόμενοι στις κερκίδες, όταν αντιληφθήκαμε την επίθεση του συγκεκριμένου ατόμου ζητήσαμε εξηγήσεις, θεωρώντας, αρχικά, ότι ήταν εντελώς αναίτια, μετά φυσικά καταλάβαμε ότι ήταν προσχεδιασμένη. Ο αστυνομικός επικεφαλής των μέτρων τάξης του συγκεκριμένου αγώνα πήρε μαζί του τον προπονητή μας και τον Βασιλόπουλο και από τον διάδρομο των αποδυτηρίων εξήλθαν του Κλειστού Γυμναστηρίου, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Κατεβήκαμε και εμείς, ως συνοδοί της ομάδας και εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε κάποιος που συστήθηκε ως Ηλίας Πετρόπουλος, χορηγός της ομάδας του Αθηναϊκού, μαζί με 5-6 ευτραφείς γυμνασμένους-φίλους του και άρχισε να επιτίθεται ωρυόμενος εναντίον μας λεκτικά, διότι, λόγω ισχυρής αστυνομικής παρουσίας, δε δύνατο να προχωρήσει παραπέρα, λέγοντας μας ότι δημιουργούμε προβλήματα συνεχώς και αυτά δεν περνάνε σ’ αυτόν.

Εμείς καταγγέλλουμε τον συγκεκριμένο αποκαλούμενο χορηγό της ομάδας μπάσκετ του Αθηναϊκού Ηλία Πετρόπουλο, διότι αφενός τον είδαμε να εισέρχεται στο Κλειστό Γυμναστήριο μ’ αυτόν (Βασιλόπουλο) που άρχισε το επεισόδιο, αφετέρου διότι κυριολεκτικά το δημιούργησε, για να προκαλέσει αναταραχή και απόσπαση της προσοχής όλων μας από τον αγώνα, αγώνα τον οποίο παρακολουθήσαμε με τη διακριτική παρουσία των ευτραφών γυμνασμένων-φίλων του καθ’ όλη τη διάρκεια του, ενώ ο ίδιος τον παρακολούθησε σε κερκίδες που ευρίσκοντο δίπλα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Βασιλόπουλος, ο Πετρόπουλος και οι ευτραφείς γυμνασμένοι-φίλοι του εξαφανίστηκαν και ο πρόεδρος του Αθηναϊκού κ. Φλαμπούρης, παρουσία δεκάδων μαρτύρων και των αστυνομικών, ζήτησε συγγνώμη για το επεισόδιο λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ο επίσημος Αθηναϊκός και ότι αυτοί δεν είχαν καμιά εμπλοκή και λυπούνται για το συμβάν.

Ο Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 καταγγέλλει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία θα είχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εάν στο χώρο δεν παρευρίσκετο ισχυρή αστυνομική δύναμη του Α.Τ. Βύρωνα, τον διοικητή του οποίου κ. Ζαγκλή και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, όπως επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τη Διεύθυνση Αθλητικής Βίας της αστυνομίας για τη παρουσία της, διότι τα συμβάντα μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές αλήστου μνήμης, που δε συνάδουν με το γυναικείο μπάσκετ, το οποίο ο Αθηναϊκός έχει τιμήσει με ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο και η ομάδα μας με ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας.

Οι χορηγοί είναι αναγκαίοι στο χώρο μας, διότι αποτελούν συμπαραστάτες στο δύσκολο και μοναχικό έργο που έχουμε, αλλά όταν ξεφεύγουν από το ρόλο τους δεν προσφέρουν παρά μόνο κακές υπηρεσίες και στην ομάδα τους και στο άθλημα μας παρ’ εκτός αν έχουν κάποιο όφελος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.