Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων στην Basket League ως δεύτερος της Α2

Μετά τον πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα της Α2 μπάσκετ ανδρών Χαρίλαο Τρικούπη, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα ανέβει στην Basket League.

H Eλληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αποφάσισε να δώσει το δεύτερο «εισιτήριο» ανόδου στην ομάδα που βρισκόταν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όταν πραγματοποιήθηκε η αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ελέω κορωνοϊού. Η άνοδος για τον Χαρίλαο Τρικούπη ήταν δεδομένη, ενώ για το δεύτερο εισιτήριο ανόδου είχαν υπάρξει κάποιες… δεύτερες σκέψεις, καθώς σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής της Α2 ανδρών δίνεται μέσω πλέι οφ.

Εν τέλει, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων αποφάσισε να δώσει στον δεύτερο της βαθμολογίας το εισιτήριο. Η ΕΟΚ ενημέρωσε σχετικάΑ τον ΕΣΑΚΕ, αλλά όποια ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, μην μπορώντας να τηρήσει τα κριτήρια, τότε αυτή δεν θα αντικατασταθεί! Αυτό ισχύει και για τις 14 ομάδες που ξεκίνησαν τη σεζόν 2019-20 στην Basket League και όπως αποφασίστηκε θα αγωνιστούν και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς δεν θα υπάρξει υποβιβασμός. Αν δηλαδή θα συμμετέχουν 16 ομάδες ή λιγότερες στο πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα κριθεί από το αν και πόσες ομάδες θα δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής.

πηγή: amna.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.