Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος υπεύθυνος του αναπτυξιακού της ΕΟΚ στη Θεσσαλία

Tους υπεύθυνους περιφερειακούς ομοσπονδιακούς προπονητές, οι οποίοι επιλέχθηκαν μετά τη σχετική πρόκληση ενδιαφέροντος  για την κάλυψη θέσεων προπονητών αναπτυξιακού προγράμματος ανακοίνωσε η ΕΟΚ, προχωρώντας σε μία ενδιαφέρουσα επιλογή όσον αφορά τη Θεσσαλία.

Με τους Πέτρο Γκαϊτατζή και Δημήτρη Μπουσβάρο να έχουν τοποθετηθεί πλέον ως επικεφαλής προπονητές, στη Θεσσαλία υπεύθυνος για το πρόγραμμα θα είναι ο 31χρονος Δημήτρης Σταυρόπουλος, πρώην καλαθοσφαιριστής αλλά και προπονητής τα τελευταία χρόνια της ΕΑ Λάρισας.

«Πρωταρχικός στόχος είναι η καθημερινή επαφή με τα σωματεία για την καταγραφή των επίλεκτων αθλητών και τα προβλήματα των Ακαδημιών. Οι περιφερειακοί προπονητές, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη των προπονήσεων στα κλιμάκια αγοριών των αντίστοιχων περιοχών» αναφέρει η ΕΟΚ στην ανακοίνωσή της, με το βιογραφικό του Δημήτρη Σταυρόπουλου να είναι ενδιαφέρον, αφού αγωνιστικά έχει υπάρξει παίκτης μεταξύ άλλων των ΑΕΛ, Τιτάνων Παλαμά και Αστέρα Λάρισας, ενώ πλέον είναι επικεφαλής προπονητής της ΕΑΛ. Παράλληλα είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, ενώ προέρχεται από καθαρά μπασκετική οικογένεια.

Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος είναι ανηψιός του Νίκου Σταυρόπουλου, του «Μagic» όπως τον αποκαλούσαν οι παλαιότεροι, που έχει υπάρξει πρωταγωνιστικό μέλος τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Εθνικής Ελλάδας. Άλλωστε, και ο πατέρας του Δημήτρη, Πέτρος Σταυρόπουλος υπήρξε αθλητής του μπάσκετ αλλά και προπονητής, οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση κυριολεκτικά… το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά!

Βέβαια το μοντέλο που ίσχυε μέχρι πρότινος δεν ισχύει πλέον όπως φαίνεται, δηλαδή προπονητής ανά νομό, ένα μοντέλο που τέθηκε σε εφαρμογή εδώ και αρκετά χρόνια και αποτέλεσε πρότυπο και για άλλες χώρες. Ένα μοντέλο βέβαια που στα χρόνια της οικονομικής κρίσης υποβαθμίστηκε λόγω έλλειψης χρημάτων, και το οποίο η νέα διοίκηση της ΕΟΚ αναπροσαρμόζει, ελπίζοντας στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.