Ο Εισαγγελέας κάλεσε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, στην Τούμπα, να ξεκινήσει και να τελειώσει χωρίς παρατράγουδα, δεσμεύτηκαν να καταβάλλουν οι δυο κορυφαίες ελληνικές ομάδες. Αυτό, τουλάχιστον, ειπώθηκε από τους εκπροσώπους των δύο ΠΑΕ, που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, η οποία έλαβε χώρα στο Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, υπό τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Τον «Δικέφαλο του Βορρά» εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, ενώ τον Ολυμπιακό, ο υπεύθυνος ασφαλείας του συλλόγου, Ευάγγελος Συντυχάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των δύο ΠΑΕ, μετά τη σύσκεψη, συναντήθηκαν ξεχωριστά ο καθένας με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Όπως έγινε γνωστό, ο τελευταίος, που είναι και υπεύθυνος σε θέματα αθλητικής βίας, έθεσε τους εκπροσώπους των δύο ομάδων προ των ευθυνών τους.

Παρόντος και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανου Ζαρκαντζιά, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης κάλεσε τις δύο πλευρές να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, αποφεύγοντας δηλώσεις και ενέργειες που μπορούν να δυναμιτίσουν το κλίμα, εντός και εκτός γηπέδου.

Ανάλογες συστάσεις απηύθυνε νωρίτερα προς τους Γκαγκάτση και Συντυχάκη και ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος που προήδρευσε της σύσκεψης. Σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. (μεταξύ αυτών ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος και στελέχη της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης), της Πυροσβεστικής, της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ), της «Λίγκας», αλλά και άνθρωποι της ασφάλειας του «Δικεφάλου του Βορρά».

Κατά την 45λεπτη σύσκεψη συζητήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας τα οποία σχεδιάστηκαν ενόψει της αναμέτρησης ενώ ζητήθηκε η εφαρμογή τους σε απόλυτο βαθμό, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.