O Ελληνας που φώναζε «Τσιτσιπάς ολέ» στον τελικό του Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφερε ελληνική γηπεδική ατμόσφαιρα σε ένα από τα πιο φημισμένα κορτ του κόσμου. Ο λόγος για το «Philippe-Chatrier» στο οποίο αντιμετώπισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros.

Ενας από τους ανθρώπους που συνέβαλλαν σε αυτό ήταν και ο Μανόλης Φανουράκης που έδωσε το «παρών» στο Παρίσι για να στηρίξει τον 22χρονο Ελληνα στη μεγαλύτερη μάχη της καριέρας του.

«Ηταν μια μοναδική εμπειρία, αξίζει να τη ζήσει κάποιος. Ηταν ένα μαγικό συναίσθημα να κάνει τους Γάλλους να φωνάζουν για τον Τσιτσιπά και να ακολουθούν τα συνθήματά σου», αναφέρει αρχικά μιλώντας στο iefimerida, ενώ προσθέτει: «Είδαμε ένα γήπεδο που δεν θύμιζε γήπεδο τένις. Υπήρχε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Το παραδέχθηκε, άλλωστε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά το τέλος του αγώνα».

Ο Μανόλης Φανουράκης που ξεκίνησε από την Ξάνθη για το Παρίσι, είπε για το σύνθημα που ακουγόταν συχνά στο γήπεδο: «Στην αρχή με κοιτούσαν περίεργα όταν φώναζα ”Τσιτσιπάς Ολέ”, αλλά μετά συμμετείχαν και οι υπόλοιποι. Αρεσε σε όλους όσοι ήταν με την πλευρά του Ελληνα».

Οσον αφορά στο πόσοι Ελληνες βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο «Philippe-Chatrier», ανέφερε: «Διάσπαρτοι ήμασταν περίπου 200 Ελληνες. Είχαμε την υποστήριξη των περισσότερων Γάλλων, ακολουθούσαν και τα συνθήματά μας. Ενα ολόκληρο γήπεδο αποθέωσε τον Τσιτσιπά, ήταν μοναδικό».

Πάντως του έγιναν αρκετές παρατηρήσεις από τη διαιτητή του αγώνα: «Εκανε πολλές παρατηρήσεις η διαιτητής, όμως το ίδιο γινόταν και από την πλευρά των Σέρβων και δεν μπορούσαν να μας πουν κάτι παράπάνω. Στο τέλος φύγαμε όλοι αγκαλιασμένοι. Ελληνες και Σέρβοι».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.