Ο Έλληνας «Θεός του τένις» στον τελικό του Australian Open

Ο εκπληκτικός Έλληνας τενίστας επικράτησε 3-1 σετ (6(2)-7, 4-6, 7-6(6), 3-6) του Κάρεν Χατσάνοφ και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam και δείχνει πιο έτοιμος και ώριμος από ποτέ για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Το απέδειξε και κόντρα στον Ρώσο τενίστα σε μια μονομαχία που κράτησε 3 ώρες και 21 λεπτά και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στον τελικό της Κυριακής (29/1). Αυτός θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Τόμι Πολ.

Ο Τσιτσιπάς έπαιξε με τεράστια συγκέντρωση, δεν την έχασε ούτε στις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες (βλ. παρατήρηση για καθυστέρηση στο σερβίς) ή όταν απώλεσε δύο match points στο τρίτο σετ κι είδε τον Χατσάνοφ να μειώνει σε 2-1! Η αντίδραση του στο τέταρτο σετ ήταν εντυπωσιακή, όπου είχε «καθαρό» μυαλό ακόμα και μετά από 3 ώρες τένις, φτάνοντας δίκαια στην έκτη νίκη του σε ισάριθμα ματς με τον Ρώσο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο τενίστας ξεκίνησαν τον αγώνα, έχοντας χαμηλό ποσοστό στα περασμένα πρώτα σερβίς. Ο Στέφανος είδε τον Ρώσο να έχει άμεσες απαντήσεις στα δύο break που έκανε κι έτσι το πρώτο σετ κρίθηκε στο tie break. Εκεί, ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός, έκανε τρία mini breaks κι επικράτησε με 7-2 για το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες βελτίωσαν την αποτελεσματικότητα τους στο σερβίς. Ο Έλληνας τενίστας είχε την ευκαιρία να κάνει το break στο τρίτο game, αλλά έχασε τριπλό break point. Τελικά, «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του στο καθοριστικότερο σημείο. Συγκεκριμένα, το έκανε για το 5-4 κι έκλεισε το σετ με love game.

Ο Τσιτσιπάς έλεγχε απόλυτα το ματς και στο τρίτο σετ βρήκε νωρίς το break, για να προηγηθεί με 3-1, κάτι που τον οδήγησε στο να σερβίρει για το ματς στο 10ο game! Ο Χατσάνοφ, όμως, έκανε το break για να προηγηθεί στη συνέχεια με 6-5. Το σετ οδηγήθηκε στο tie break, εκεί όπου ο Στέφανος έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλείσει το ματς, καθώς είχε διπλό match point (6-4), αλλά ο Χατσάνοφ επικράτησε 8-6 και μείωσε σε 2-1.

Όπως αποδείχθηκε, όμως, το «κλείσιμο» του τρίτου σετ ήταν απλά μια κακή παρένθεση στην εξαιρετική εμφάνιση του Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Τσιτσιπάς έκανε break με το «καλημέρα» στο τέταρτο σετ, προηγήθηκε 4-1 και τελικά το πήρε με 6-3, φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση με 3-1 σετ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.