Ο Αιολικός ζητά ν’ ανέβουν όλες οι δευτεραθλήτριες της Γ’ Εθνικής στη Football League

Επιστολή προς την ΕΠΟ και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, έστειλε ο Αιολικός, με την οποία ζητά η νέα Football League να έχει 16 ομάδες και ν’ ανέβουν σ’ αυτήν όλες οι δευτεραθλήτριες της φετινής Γ’ Εθνικής. Η ομάδα της Μυτιλήνης θεωρεί προφανώς ως δεδομένο ότι θα προκύψουν δύο κενά στην κατηγορία από την άνοδο στη Super League 2 δύο πρωταθλητριών της Γ’ Εθνικής, όποτε οι 12 ομάδες που θα μείνουν μαζί με τις 4 δευτεραθλήτριες θα δημιουργήσουν μία κατηγορία 16 ομάδων.

Έτσι ο Αιολικός, για τον λόγο φυσικά ότι τη δεδομένη στιγμή έχει κοινά συμφέροντα με τη Νίκη, γίνεται σύμμαχος της βολιώτικης ομάδας, για να πετύχουν αμφότερες τον στόχο τους.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του Ελληνικού ποδοσφαίρου και την ομιλία του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις αδικίες που προκύπτουν από αυτήν καθώς και για τη δυνατότητα της ΕΠΟ να αποκαταστήσει τις αδικίες αυτές που αφορούν τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, θέλουμε να σας τονίσουμε τα εξής.

Ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ Μυτιλήνης αποτελεί τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ποδοσφαιρικό ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, αγωνιζόμενος στον 7ο Όμιλο της Γ Εθνικής (ίσως ένας από τους πιο ισχυρούς ομίλους), με Αθηναϊκές -κυρίως- ομάδες.

Η ομάδα μας κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση του ομίλου, αν και είχε να καλύψει ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΑΡΗ, που δεν είχαν οι άλλες ομάδες, και που φυσικά την τοποθετούσαν σε μειονεκτική θέση.

Αναφερόμαστε στις μετακινήσεις της ομάδος (ύψους περίπου 70.000 ευρώ) καθώς και τις Μετακινήσεις-Αμοιβές Διαιτητών (ύψους περίπου 22.000 ευρώ). Παρόλ’ αυτά τα προβλήματα τα κατάφερε.

Επίσης διαθέτει ένα σύγχρονο γήπεδο, επιπέδου Α’ Εθνικής, όπου αγωνίζεται, ενώ οι φίλαθλοι της την ακολουθούν σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, χωρίς ΠΟΤΕ να δημιουργούν προβλήματα, αποτελώντας αντικείμενο θαυμασμού και σχολιασμού από τον ηλεκτρονικό τύπο.

Προχωρώντας τώρα στο προσχέδιό σας, για τον αριθμό των ομάδων, για την περίοδο 2019-2020, σας παραθέτουμε τις σκέψεις μας.

Το πρωτάθλημα της νέας SUPERLEAGUE-2 με 12 ομάδες είναι ιδιαίτερα «μικρό» και μειώνει την εκπροσώπηση της ελληνικής περιφέρειας σε αυτό.

Η πρόταση επίσης για FOOTBALL LEAGUE με 14 ομάδες, αποτελεί τροχοπέδη, για τον αριθμό των ομάδων που θα προαχθούν από τη Γ’ Εθνική της περιόδου 2019-2020 (μόνο 2 από τους πρωταθλητές των 8 ομίλων), με αποτέλεσμα να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στο να ασχοληθούν επενδυτές με αυτές τις ερασιτεχνικές ομάδες.

Για όλους αυτούς τους λόγους ΖΗΤΑΜΕ για την περίοδο 2019-2020να έχουμε:

SUPERLEAGUE-2 με 14 Ομάδες

FOOTBALL LEAGUE με 16 ομάδες

ώστε όλοι οι ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΕΣ της Γ’ Εθνικής να προαχθούν στην FOOTBALL LEAGUE.

Πιστεύουμε ότι το αίτημα μας είναι ΔΙΚΑΙΟ, δε βλάπτει κανένα σωματείο, και αποκαθιστά την ποδοσφαιρική αδικία».