Ο Κένταυρος Βόλου “έτρεξε” και διακρίθηκε σε αγώνες δρόμου σε Κουρί, Θεσσαλονίκη, Αγιά και Άγραφα

Πολλές οι συμμετοχές και οι διακρίσεις για τον Κένταυρο Βόλου σε αγώνες δρόμου.Το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, ο 7ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί, στον Αλμυρό με αγώνες 10χλμ, 5χλμ, παιδικούς αγώνες 1500μ και 500μ και Αμεα 500μ.

Η διοργάνωση  έγινε από τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΣΔΥ Βόλου “Κένταυρος” και το Τμήμα Στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού.

Ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα (συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τους Ιερούς Ναούς Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Αλμυρού).

Όλοι οι συμμετέχοντες χάρηκαν  και απόλαυσαν τη φύση και τις υπέροχες διαδρομές του αισθητικού δάσους Κουρί.

Ο Γιώργος Ζαφειρίου και ο Χρήστος Γιάννης τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα του αγώνα των 10χλμ. ενώ η Νίκη Μουλά τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα 10χλμ. επίσης.

Στα 5χλμ ο Χρήστος Κουτσούμπας τερμάτισε στην τέταρτη θέση ενώ στις ηλικιακές τους  κατηγορίες στα  10χλμ., ο Δημήτρης Καραγιώργος ήταν 1ος και ο Παντελής Μακρίδης 3ος

Ξεχωριστή στιγμή για τη διοργάνωση η συμμετοχή στον αγώνα και η τιμητική βράβευση του Νικόλαου Σφακιανού από τα Φάρσαλα, δρομέας που ξεκίνησε να τρέχει στη μνήμη της μητέρας του που ¨έφυγε¨ από καρκίνο και συνεχίζει να τρέχει χαρίζοντας  κάθε φορά τα μετάλλιά του στις οικογένειες συνανθρώπων μας που χάθηκαν από τον καρκίνο.

Στον αγώνα έτρεξαν:

10χλμ.

Γιώργος Ζαφειρίου

Χρήστος Γιάννης

Νίκη Μουλά

Δημήτρης Γάκης

Δημήτρης Καραγιώργος

Γεώργιος Βέργας

Γιώργος Καπαλίκας

Παντελής Μακρίδης

Σπύρος Παναγιωτακόπουλος

Στέργιος Χύτας

5χλμ.

Χρήστος Κουτσούμπας

Χρήστος Τσέλιος

Παναγιώτης Ιατρού

Άγγελος Ιατρού

Γιώργος Λίταινας

Βασίλης Ζαφειρίου

Δημήτρης Κυριαζής

Ανθή Μπαρμπουνάκη

Γιώργος Γιαννακόπουλος

Γεωργία Γάκη

Οδυσσέας Μιχαλόπουλος

Κυριακή Μπολιού

Βασίλης Γούβαλης

Αλέξανδρος Ασημακούλας

Κωνσταντίνα Γούβαλη

Αθηνά Μπολιού

Παναγιώτης Σακομήτρος

Χριστίνα Γκουγκάρα

Την Κυριακή 30 Απριλίου έγινε ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” και οι παράλληλοι αγώνες 10 και 5 χλμ. στη Θεσσαλονίκη  με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων και ο Κένταυρος για άλλη μια χρονιά έδωσε το ¨παρόν¨

Παράλληλα, μάλιστα, με τον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ, σε συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).

Ο Γιώργος Παρίσσης, δρομέας με τεράστια θέληση παρά το πρόβλημα όρασης που αντιμετωπίζει, τερμάτισε στο μαραθώνιο με χρόνο 4:22:36 που είναι και η καλύτερη ατομική του επίδοση και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Τ12 του Πανελληνίου πρωταθλήματος δρόμου ΑμεΑ.

Στην 7η θέση του αγώνα των 5χλμ. γυναικών  τερμάτισε η Δήμητρα Γιαταγάνα με χρόνο 22:19 και η Τζωρτζίνα Ζούζουλα στη 12η με 24:18.

Στον αγώνα έτρεξαν:

Μαραθώνιος

Γιώργος Παρίσσης (Τ12)  4:22:36

10χλμ.

Κουρκούμπας Απόστολος

Πετικόπουλος Γιώργος

Οικονόμου Ηλίας

Δημουλά Μαρία

Αναστασοπούλου Μαρία

Παππά Μαρία

Αναστασοπούλου Αντωνία

Στα 5χλμ.

Γιαταγάνα Δήμητρα

Ζούζουλα Τζωρτζίνα

Πετικόπουλος Γιώργος

Καραβασάνη Ευφροσύνη

Οικονόμου Βικτώρια

Δημουλά Χριστίνα

Ιωακειμίδου Σουζάνα

Μπατή – Περεντίδη Αθανασία

Την ίδια μέρα έγιναν επίσης ορεινοί αγώνες στην Αγιά  και στη Λίμνη Πλαστήρα.

Στα 22χλμ. του KISSAVOS MARATHON RACE στην Αγιά έτρεξε ο Δημήτρης Οικονόμου με χρόνο 2:46 και 3η θέση στην κατηγορία του.

Στα 12 χλμ. έτρεξαν ο Νίκος Γεωργιάδης με χρόνο 1:26, ο Σπύρος Παναγιωτακόπουλος με 1:39 και ο Αλέξανδρος Ασημακούλας με 2:03.

Στα 22χλμ. του ULTRA TRAIL RUN AGRAFA έτρεξαν η Νάνσυ Παλάσκα με χρόνο 3:44 και 1η θέση στην κατηγορία της και ο Νίκος Πορταρίτης με 3:13.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.