Ο Κένταυρος Βόλου τίμησε τους πεσόντες της Δράκειας

Στη μαρτυρική Δράκεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου ο 21ος αγώνας Θυσίας αφιερωμένος στη  μνήμη των 115 αδικοχαμένων Δρακειωτών που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου 1943.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε από τον αναπτυξιακό-πολιτιστικό σύλλογο η «Δράκεια», τη Δ/νση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, το τοπικό συμβούλιο Δράκειας και την τοπική κοινότητα Αγριάς. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 10 το πρωί στην Αγριά και ο τερματισμός έγινε στη Δράκεια στο μνημείο των πεσόντων, μια δύσκολη διαδρομή απόστασης 10,5 χιλιομέτρων.

Οι δρομείς του Κενταύρου βρέθηκαν για άλλη μια χρονιά στη γραμμή εκκίνησης του αγώνα τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων.

Νικητές του αγώνα στους άνδρες αναδείχθηκαν (καθώς τερμάτισαν χέρι-χέρι) ο δρομέας του Κενταύρου Δημήτρης Φράγκος  και ο Κώστας Σκοτίδης (ΣΔΥΒ) με χρόνο 49:45 και στις γυναίκες η Δήμητρα Γιαταγάνα με χρόνο 1:07:00.

Ο  Γιώργος  Παρίσσης, αθλητής με πρόβλημα όρασης, ταξίδεψε από τη Σκιάθο, για να δώσει το παρών  και φέτος στην ξεχωριστή αυτή διοργάνωση και τιμήθηκε για τη συμμετοχή του, όπως και ο μεγαλύτερος ηλικιακά αθλητής Σταύρος Βασιλειάδης καθώς και ο  Στέργιος Χύτας, που επί σειρά ετών συμμετέχει  στον αγώνα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο σπουδαίος ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης, που είναι και ο εμπνευστής του συγκεκριμένου αγώνα θυσίας, για πρώτη φορά συμμετείχε στον αγώνα ως δρομέας και έτρεξε την απόσταση κάτι που τον χαροποίησε ιδιαίτερα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δρομέων του Κένταυρου:

Δημήτρης Φράγκος

Δημήτρης Μιαρίτης

Χρήστος Γιάννης

Χρήστος Κουτσούμπας

Νίκος Πορταρίτης

Γιώργος Καπαλίκας

Σπύρος Ευαγγελόπουλος

Γιώργος Παρίσσης-Κώστας Κυριαζής

Κώστας Πολίτης

Δήμητρα Γιαταγάνα

Δημήτρης Οικονόμου

Γιώργος Κώστας

Μαγγίτσης Νίκος

Σόνια Αθανασίου

Στέργιος Χύτας

Σταύρος Βασιλειάδης

Ο Ηλίας Οικονόμου στήριξε εθελοντικά τη διοργάνωση και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς του αγώνα, τους διοργανωτές και τους εθελοντές καθώς και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκαν αγώνες δρόμου σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας με τον Κένταυρο να έχει και εκεί συμμετοχές.

Στη Λάρισα έγινε ο 19ος Ημιμαραθώνιος Τύρναβος-Λάρισα  “Στέλιος Καντώνιας”, όπου ο  Δημήτρης Γάκης και ο Γιώργος Βέργας τερμάτισαν τα 21 χλμ. του αγώνα, με χρόνο 1:48:28 και 1:48:38 αντίστοιχα.

Παράλληλα μια μεγάλη διοργάνωση ορεινού αγώνα έγινε στον Όλυμπο, ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας», και ο Κωνσταντίνος Βερόγκος τερμάτισε τα 22,5χλμ. της διαδρομής με χρόνο 3:09:53

Στη Βέροια έγινε ο 10ος  «Φιλίππειος δρόμος» και  ο Γιώργος Πετικόπουλος τερμάτισε  στον αγώνα απόστασης 14,5χλμ από τη Βεργίνα ως τη Βέροια.

Ο Κένταυρος Βόλου  συγχαίρει για άλλη μια φορά τους δρομείς του για την αγωνιστική τους παρουσία.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.