«Ο κορωνοϊός στραγγαλίζει οικονομικά τη Μπαρτσελόνα»

Σε μία από τις πλέον δύσκολες στιγμές της ιστορίας της βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «La Vanguardia» το χρέος των Καταλανών εκτοξεύτηκε λόγω κορωνοϊού και οι «μπλαουγκράνα» πρέπει να προχωρήσουν σε γενναίες κινήσεις αν δεν θέλουν να οδηγηθούν στην πτώχευση.

Τον περασμένο Ιούνιο το χρέος έφτανε σχεδόν τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ακαθάριστο άγγιζε τα 900 εκατομμύρια. Για την ακρίβεια η Μπαρτσελόνα θα έπρεπε να καταβάλει 420 εκατομμύρια εντός 12 μηνών και άλλα 480 εκατομμύρια ευρώ μακροπρόθεσμα.

Όποιος απορεί για το που χρωστάει αυτά τα λεφτά η Μπαρτσελόνα να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα τα χρωστάει είτε σε τράπεζες είτε σε μελλοντικές δόσεις για την απόκτηση παικτών, ενώ χρέη υπάρχουν και προς τους νυν ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Το παραπάνω πρόβλημα προϋπήρχε αλλά έγινε πιο έντονο με την πανδημία του κορωνοϊού. Για παράδειγμα οι άνθρωποι των Καταλανών είχαν υπολογίσει έσοδα από τα εισιτήρια και από τις γενικότερες χρήσεις του Καμπ Νόου όπως είναι το μουσείο και τα επίσημα καταστήματα ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια ώρα ακόμα και χορηγικές συμφωνίες των μπλαουγκράνα είναι στον αέρα κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η νέα διοίκηση της Μπαρτσελόνα θα έχει να αντιμετωπίσει μία εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση.

sport24.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.