«Ο λόγος που είπαμε το «ναι» να γίνει στον Βόλο ο τελικός είναι γιατί…»

Επεισοδιακή ήταν  η σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, αλλά κανείς ακόμα δεν γνωρίζει την έδρα του αγώνα.

Ο Αχιλλέας Μπέος, ως δήμαρχος Βόλου, έδωσε το παρών στη σύσκεψη και έκατσε για δέκα λεπτά ρίχνοντας την πρόταση του για το Πανθεσσαλικό τονίζοντας την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

«Βρίσκομαι εδώ γιατί προσκλήθηκα από τον κ.Μπαλτάκο. Αλλά η παρουσία μου δεν έχει κάποιο νόημα, γιατί ως δήμαρχος της πόλης πρόθεσή μου είναι ο τελικός να γίνει μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Οι λεπτομέρειες κι όλα τα υπόλοιπα είναι απόφαση της Ομοσπονδίας και των δύο ομάδων, να συναινέσουν στις λεπτομέρειες. Εγώ έδωσα το “πράσινο φως”. Παραμένω στην ίδια προσέγγιση, αλλά με γνώμονα την ιστορία των δύο ομάδων, ότι στο παρελθόν δεν είχαν την ίδια αντιπαλότητα όπως Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ή Άρης – ΠΑΟΚ, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο. Και για τον Βόλο, την πόλη και για το ποδόσφαιρο, να υπάρξουν στο Πανθεσσαλικό 15.000 φίλαθλοι», είπε ο Αχιλλέας Μπέος.

Στη συνέχεια έκανε γνωστό πως ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν το δέχθηκε: «Ο κ.Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί ήταν λίγοι οι φίλαθλοι, ήθελε περισσότερα εισιτήρια. Τις αποφάσεις αυτές θα τις πάρει η ΕΠΟ με τις ομάδες», ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος και έφυγε. 

Επίσης, για την απόφαση της ΔΕΑΒ να κλείσει το Πανθεσσαλικό λόγω καμερών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου αθλητικού νόμου, ανέφερε: «Είπα ότι όσο είναι το κόστος να συμβάλει 50-50 η ΕΠΟ και ο Δήμος. Αυτό θα το αποφασίσουν η ΕΠΟ και οι ομάδες. Το καρπούζι και το μαχαίρι το έχουν η ΕΠΟ και οι ομάδες».

Ο Μπέος επισήμανε πως πριν έναν χρόνο ο Δήμος Βόλου είχε δώσει 200.000 ευρώ για να μπουν κάμερες και για τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να τοποθετηθούν νέες.

«Η Αστυνομία έχει το καρπούζι και το μαχαίρι»

Αργότερα ο Αχιλλέας Μπέος έκανε παρέμβασή του στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και διευκρίνισε ότι η πρόταση για 3.000 εισιτήρια για κάθε ομάδα δεν ήταν δική του αλλά της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η χωρητικότητα του γηπέδου είναι ακριβώς 22.500 . Δεν υπάρχει καμία πρόταση από την πλευρά μας για 3000 οπαδούς από κάθε ομάδα, ήταν μια πρόταση από τον επικεφαλής της Αστυνομίας στη σύσκεψη. Είναι μια υπόθεση της ΕΠΟ, του Παναθηναϊκού, του Άρη και της Αστυνομίας. Συμφωνώ μαζί σας ότι δεν έχουμε τα νέα μέτρα για τις κάμερες και τα υπόλοιπα για να βάζουμε 3000 φιλάθλους σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Εμείς είπαμε ότι δίνουμε το γήπεδο. Ο λόγος που το είπαμε το «ναι» να γίνει στον Βόλο το ματς είναι γιατί δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεγάλη ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι ένας τελικός με 15.000 κόσμου θα είναι ασφαλής. Η ΕΛΑΣ έχει το καρπούζι και το μαχαίρι. Ο δήμαρχος τι να κάνει άλλο», κατέληξε.

Επίσης, ο Αχιλλέας Μπέος έκανε δήλωση κατά την αποχώρησή του και για τον διαιτητή του Βόλος-Κηφισιά: «Είναι ντροπή για όλους. Έπρεπε ήδη να διερευνήσει η ΕΠΟ πώς διέρρευσε το όνομα του διαιτητή (σ.σ. Διαμαντόπουλος) χωρίς να έχει ανακοινωθεί. Είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ένα βρώμικο παρασκήνιο. Τώρα κάηκε ο συγκεκριμένος διαιτητής, αλλά πρέπει οι αρμόδιοι να το διερευνήσουν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.