Ο νικητήριος πόντος του Τσιτσιπά κόντρα στον Ναδάλ -Πώς πανηγύρισε (βίντεο)

Greece's Stefanos Tsitsipas is embraced by his father Apostolos, left, after he defeated Spain's Rafael Nadal in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Wednesday, Feb. 17, 2021.(AP Photo/Hamish Blair)

Μια απίστευτη και συνάμα ιστορική ανατροπή πραγματοποίησε κόντρα στον Ράφα Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στα πλαίσια της φάσης των «8» του Australian Open, ο Ελληνας αθλητής παρότι βρέθηκε με τη πλάτη στον τοίχο χάνοντας με 2-0, κατάφερε με απίστευτα αποθέματα ψυχικού σθένους να κάνει την ανατροπή. Ετσι με 3-2 έγινε εκείνος που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πάντως, ακόμα και να αποκλειστεί στην επόμενη φάση, ο Τσιτσιπάς έχει κάνει κάτι σπουδαίο απέναντι σε έναν υπεραθλητή. Εδειξε πως είναι σε τρομερή φυσική και πνευματική κατάσταση και υπενθύμισε στον κόσμο γιατί είναι όχι ένα ταλέντο πλέον, αλλά ένας μεγάλος αθλητής.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ετσι νίκησε τον Ναδάλ
Με το παιχνίδι να είναι (2-2 σετ) και μετά το μπρέικ με το οποίο πήγε τα γκέιμς στο 6-5, ο Τσιτσιπάς είχε μια ιστορική ευκαιρία και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Με το σερβίς στο χέρια του, το εκμεταλλεύτηκε, είχε απαντήσεις σε όλες τις προκλήσεις του Ναδάλ και με έναν υπέροχο πόντο πήρε τη νίκη.

Μάλιστα, όταν είδε τον Ναδάλ να μην μπορεί να επιστρέψει την μπαλιά του και κατάλαβε πως νίκησε, ο Ελληνας αθλητής δεν ξέσπασε όπως άλλες φορές. Μόνο γύρισε το βλέμμα προς τον πατέρα του και χαμογέλα σε, σα να του είπε: «Τι έκανα τώρα;».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.