Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε πως δεν θα προσέλθει στο ΟΑΚΑ

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ειδοποίησε σήμερα (20/5) το μεσημέρι φορείς και αστυνομία ότι η ομάδα δεν θα μεταβεί στο ΟΑΚΑ, για τον προγραμματισμένο για απόψε (19:00) αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο των πλέι οφ της Α1 Ανδρών.

Τι σημαίνει αυτό; Εφόσον ο Παναθηναϊκός και οι διαιτητές προσέλθουν και κλείσει το φύλλο αγώνα, βάσει καταστατικού του ΕΣΑΚΕ προβλέπεται υποβιβασμός στην Α2 Ανδρών.

Την εξέλιξη, πάντως, είχε προαναγγείλει ο εκ των προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργου Αγγελόπουλου, στο συνέδριο της Θύρας 7 το περασμένο Σάββατο, δηλώνοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα αγωνιστούν, με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται.

Υπενθυμίζεται όμως ότι ο πειραϊκός σύλλογος έχει καταθέσει δύο προσφυγές στο ΑΣΕΑΔ, την πρώτη για παράτυπο ορισμό της κλήρωσης των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής και τη δεύτερη για παράνομη επικύρωση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο.

Στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως θα υπάρξει απόφαση εντός της ημέρας. Αν δικαιωθεί η θέση του, τότε θα αναβληθεί ο αγώνας με τους «πράσινους», καθώς και όλοι εκείνοι που προηγήθηκαν για την πρώτη φάση (προημιτελική) των πλέι οφ, αφού η 26η αγωνιστική θα θεωρηθεί ως μη γενόμενη και οι «ερυθρόλευκοι» θα ζητήσουν επανάληψή της.

Ο Ολυμπιακός και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΚ κατέθεσαν σήμερα τα υπομνήματα που τους είχαν ζητηθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών και περιμένουν την απόφαση, για την οποία έχει ζητηθεί άμεση έκδοση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.