«Ο Ολυμπιακός θέλει το θέαμα, αλλά βάζουν δύο λεωφορεία στην περιοχή»

Στον Σπορτ Φμ 89.5 μίλησε ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Ανδρέας Μπονόβας, που τόνισε ότι το δυνατό σημείο των ερυθρόλευκων είναι πως έγιναν γρήγορα ομάδα και πως αποτελούν μία οικογένεια, ενώ αναφερόμενος στην εκκαθάριση δήλωσε ότι δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν έρθει η άνοδος. Επίσης, υπογράμμισε πως σκοπός είναι να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που τους στηρίζει, αλλά αυτό είναι δύσκολο, όταν ο αντίπαλος παίζει καταστροφικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του (η απομαγνητοφώνηση έγινε από το magnesiasports)

«Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα πρώτα απ’ όλα. Το καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα, παρότι πήραμε τριάντα παίκτες διαφορετικού χαρακτήρα και με τον προπονητή να θέλει να περάσει τη δικιά του φιλοσοφία, να βγάλει το σύστημα του, να βρει την ενδεκάδα και τους παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν και να είναι ισάξιοι αυτοί που θα μπουν αλλαγή μ’ αυτούς που παίζουν. Εκεί είναι το δυνατό μας σημείο, είμαστε οικογένεια, ένας για όλους και όλοι για έναν.

Οι ποδοσφαιριστές που πήραμε στην ομάδα προσπαθήσαμε να είναι καλά παιδιά, να έχουν το μέταλλο του πρωταθλητισμού, να έχουν ψυχή και να βάζουν τα πόδια τους, γιατί η Γ’ Εθνική είναι αγροτικό. Αν μη τι άλλο τα παιδιά αυτά βάζουν τα πόδια τους, παρά τα άσχημα γήπεδα σ’ αυτήν την άσχημη κατηγορία.

Εμείς σιγά-σιγά τώρα που βγαίνουν οι βαθμοί και είμαστε πρώτοι, προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε λίγο περισσότερο τον κόσμο με το θέαμα. Απλά δε γίνεται να προσφέρεις θέαμα, όταν δέκα άτομα βάζουν δύο λεωφορεία στην περιοχή. Στην Αγγλία είναι ελκυστικό το ποδόσφαιρο, γιατί παίζουν και οι δύο ομάδες. Όταν η άλλη ομάδα αμύνεται και παίζει καταστροφικό ποδόσφαιρο, είναι δύσκολο να παίξεις και συ ποδόσφαιρο. Άρα πρέπει να βρεις τους χώρους.

Μετά, αν γίνει το παιχνίδι 2-0 και είναι εύκολο το ματς, θέλει περισσότερη προσοχή, όπως είπα και στον κ. Τζαναβάρα, να χαίρονται οι παίκτες λίγο περισσότερο το παιχνίδι, για να ευχαριστήσουν πιο πολύ τον κόσμο. Γιατί, όταν σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, μαζεύεις δύο και τρεις χιλιάδες κόσμο, αν μη τι άλλο πρέπει να τον ευχαριστήσεις, γιατί στη δύσκολη αυτή στιγμή που περνά ο Ολυμπιακός Βόλου, για να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια, μας στηρίζει. Προσπαθούμε και εμείς να τον ευχαριστήσουμε με την απόδοση των παιδιών και το θέαμα, με πολλά γκολ και τους αυτοματισμούς, αφού έχει επιτευχθεί η ομοιογένεια λόγω του χαρακτήρα και της ποιότητας των παικτών. Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο, ώστε να χαίρεται ο κόσμος αυτήν την ομάδα, που την αγαπά και το δείχνει έμπρακτα, όπως και οι σπόνσορες, που τους ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους σ’ αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει να φτάσουμε την ομάδα εκεί ψηλά που ονειρεύεται ο κόσμος».

Σε ό,τι αφορά την εκκαθάριση ο κ. Μπονόβας επισήμανε: «Η εκκαθάριση δεν επηρεάζει τη δημιουργία μίας καινούριας ομάδας, γιατί αυτό έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά, ώστε του χρόνου να είμαστε καθαροί. Το σημαντικό είναι ότι πάμε χωρίς χρέη του χρόνου, απλά θα ξεκινήσει η εκκαθάριση, ώστε να έχουμε όλο το πακέτο, και μετά να γίνουμε ΠΑΕ. Δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα, αν πάρουμε την άνοδο. Εμείς το πρώτο που κοιτάξαμε μαζί με τον κ. Μποτσιβάλη και τον κ. Τσιμπανάκο, όταν πήραμε τη ομάδα, ήταν αυτό, να μην έχουμε του χρόνου το πρόβλημα. Έχουμε το νομικό επιτελείο που ασχολείται μ’ αυτό το θέμα, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι του χρόνου».

Ακόμη ο κ. Μπονόβας αναφέρθηκε στα αρνητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή τα άδεια γήπεδα, ότι έχουν φύγει οι οικογένειες απ’ αυτά λόγω των χούλιγκαν, πως δεν υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων, ότι οι ομάδες δείχνουν μεγάλη ξενομανία και καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες και πως οι διαιτητές δε σφυρίζουν 50-50.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.