Ο Ολυμπιακός τη νίκη, η ΑΕΚ την πρόκριση

Το γκολ του Ρομαό στο 80′ έκανε “ροντέο” τον ημιτελικό και την πρόκριση, αλλά η ΑΕΚ είχε την τύχη με το μέρος της στην κεφαλιά του Καρντόσο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ενδεκάδα που πήρε τη νίκη στον πρώτο ημτελικό του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Γιόχανσον-Σιμόες το δίδυμο στον άξονα, ο Μάνταλος μπροστά τους και οι Ροντρίγκες-Χριστοδουλόπουλος στο πλάι του Αραούχο.

Ο Τάκης Λεμονής πήγε με αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Έκανε τρεις τους κεντρικούς μέσους του Ολυμπιακού, με τον Καμπιάσο να ξεκινάει βασικός μαζί με τους Μάρτινς-Ρομαό. Ο Μάριν πήρε τη θέση του τιμωρημένου Σεμπά, ο Ανσαριφάρντ ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ αλλαγή είχαμε και στο κέντρο της άμυνας. Ο Ρέτσος, που στον πρώτο ημιτελικό είχε παίξει αριστερό μπακ, πήρε τη θέση του Μποτία στο κέντρο της άμυνας και στα αριστερά ξεκίνησε ο Ντε Λα Μπέγια.

ΝΤΑΣΗ, ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με διάθεση να πιέσει ψηλά μετά την απώλεια κατοχής, Όταν ο Ολυμπιακός ξεκινούσε επιθέσης από πίσω, η Ένωση τον περίμενε στο χώρο της σέντρας. Όταν όμως η ΑΕΚ έχανε την μπάλα ψηλά, οι παίκτες του Χιμένεθ πίεζαν αμέσως είτε για να κλέψουν, είτε για να σταματήσουν με φάουλ την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι δεν πίεζαν τόσο ψηλά, αλλά κι αυτοί είχαν μεγάλη ένταση στις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.

Το αποτέλεσμα ήταν και οι δύο ομάδες να παρακάμπτουν το κέντρο: μακρινές μπαλιές απ’την άμυνα και για τις δύο ομάδες, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως όλα τα φάουλ στη μεσαία γραμμή (ακόμα και κάτω απ’αυτήν) εκτελούνταν με “γιόμα” προς την επίθεση. Το πλάνο του Ολυμπιακού ήταν να βρουν χώρο οι Φορτούνης-Μαρίν στην πλάτη των Σιμόες-Γιόχανσον, κινούμενοι κεντρικά και όχι στα άκρα. Απ’την άλλη η ΑΕΚ ήθελε να ανοίξει το παιχνίδι στα άκρα, να “ταϊσει” Ροντρίγκεζ και Χριστοδουλόπουλο στα άκρα.

Ο Ολυμπιακός πέρασε το πρώτο εικοσάλεπτο με τον Μάριν εκτός αγώνα, αλλά ο Γερμανός μπήκε εμφατικά σ’αυτόν. Στο 22′ ο Γερμανός βγήκε προς τα αριστερά και ο Βράνιες τον έκοψε με τάκλινγκ, αλλά στη συνέχεια τον πάτησε στο μηρό. Ο Σιδηρόπουλος τιμώρησε την παράβαση με κίτρινη κάρτα και όχι με αποβολή. Ένα λεπτό αργότερα ο Μάριν ξέφυγε στο χώρο του κέντρου, ο Σιμόες τον ανέκοψε από πίσω και μπήκε κι αυτός στο βιβλίο του Σιδηρόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα στο sport24.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.