Ο Ολυμπιακός Βόλου υποβιβάζεται, το ΕΑΚ ανακαινίζεται…

Πέρασε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου η απόφαση για τη διεξαγωγή μειοδοτικού διαγωνισμού για την εργολαβία

Αφού πέρασαν μήνες και μήνες οι επόμενες κινήσεις για την αναβάθμιση του ΕΑΚ Βόλου έρχονται στο προσκήνιο, καθώς το έργο πέρασε από την οικονομική επιτροπή του δήμου Βόλου και αναμένονται οι σχετικοί μειοδοτικοί διαγωνισμοί για να προκύψει ο εργολάβος…

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,7 εκατομμύρια ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ» και η χρηματοδότηση επιμερίζεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (600 χιλιάδες ευρώ) και σε ιδίους πόρους του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, (1,1 εκατ. ευρώ) και θα βαρύνει την πίστωση του Οργανισμού στον προϋπολογισμό.

Την ώρα λοιπόν που ο Ολυμπιακός Βόλου ετοιμάζεται να βρεθεί στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ τη νέα χρονιά, το… σπίτι του ετοιμάζεται ν’ ανακαινιστεί. Ωστόσο δεν είναι μόνο το Στάδιο το οποίο θα μπει σε διαδικασία αναβάθμισης, αφού εργασίες σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται αναμένονται και στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και στο βοηθητικό που χρειάζεται αρκετές παρεμβάσεις για να είναι λειτουργικό.

Τα έργα που θα γίνουν

Οι προτεινόμενες εργασίες αφορούν την αποξήλωση όλων των πλαστικών καθισμάτων της κερκίδας. Ακολούθως θα καθαιρεθούν όλοι οι τοίχοι, τα επιχρίσματα αλλά και τα παράθυρα στο εσωτερικό της κερκίδας προκειμένου να γίνει αποκάλυψη όλων φερόντων στοιχείων.

Θα κατασκευασθεί εδαφόπλακα σε όλη το δάπεδο που καλύπτει η κερκίδα. Θα γίνει εκτράχυνση της επιφάνειας των προς ενίσχυση στοιχείων ώστε να αναπτυχθεί τριβή μεταξύ μανδύα και παλαιού δομικού στοιχείου. Θα ακολουθήσει εμποτισμός της επιφάνειας του παλαιού σκυροδέματος με αναστολέα διάβρωσης. Θα γίνει αποκατάσταση της τοιχοποιίας στην πρότερη μορφή της με μπατικούς τοίχους, με επιχρίσματα και χρωματισμούς εσωτερικούς και εξωτερικούς. Ακόμη στις θέσεις που υπάρχουν παράθυρα ή πόρτες θα τοποθετηθούν νέα αλουμινίου. Στο πάνω μέρος της κερκίδας και συγκεκριμένα στη θέση που κάθονται οι θεατές θα γίνει επίστρωση με τσιμεντοκονίαμα με προσθήκη βελτιωτικού. Τέλος θα τοποθετηθούν νέα καθίσματα.

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.