ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Πέρσι, χρονιά ανόδου, συνεργάτης του Γιώργου Βλιώρα στην ανδρική ομάδα και από φέτος πρώτος προπονητής, καθοδηγώντας τον Ολυμπιακό Βόλου στη Γ’ Εθνική, όπως αποφάσισε η διοίκηση του συλλόγου. Ο λόγος για τον 38χρονο Παναγιώτη Γκουγκουτούδη, που ανακοινώθηκε και επίσημα ότι αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία, με τη διοίκηση να δείχνει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του νεαρού τεχνικού, που είχε και τη σεζόν που τελείωσε σημαντικό ρόλο στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ είχε και την εμπειρία του πρώτου προπονητή με τον Γ.Σ. Αλμυρού. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της ανδρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης του συλλόγου, που την περίοδο 2018-2019 θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική κατηγορία, με τον προπονητή κ. ΓΚΟΥΓΚΟΥΤΟΥΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα πρώτου προπονητή.

Ο Γκουγκουτούδης Παναγιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10/01/1980. Είναι Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος της Σχολής Προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ).

Η ενασχόλησή του με το μπάσκετ ξεκίνησε το 1993 από τις Ακαδημίες του Περιστερίου, για να συνεχιστεί σε αυτές του Ιωνικού Ν. Φιλαδελφείας και της Αργούς Κηπουπόλεως.

Ως αθλητής, την περίοδο 2012-2015 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ  με τα χρώματα του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού (ΓΣΑ) και του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου (ΓΣΒ), από το 2009-2012 αποτέλεσε μέλος της ομάδας μπάσκετ της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ενώ από το 2000-2008 συμμετείχε σε διάφορες ομάδες των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2014-2015, όταν διατέλεσε προπονητής της ακαδημίας του ΓΣΒ. Τις σεζόν 2015-2016 και 2016-2017 εργάστηκε ως πρώτος προπονητής στην ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού. Τέλος, την περσινή σεζόν 2017-2018 εργάστηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, ως άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Βλιώρα, επιτυγχάνοντας την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου αλλά και την άνοδο στις Εθνικές Κατηγορίες.

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον Παναγιώτη Γκουγκουτούδη  και πάλι στις τάξεις του συλλόγου, του εύχεται υγεία και επιτυχίες με την ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών”.