Ο Πιτίνο στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας

Ο Ρικ Πιτίνο θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας, την οποία θα προσπαθήσει να οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο επήλθε συμφωνία.

Ο διάσημος Αμερικανός προπονητής θα καθοδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Προολυμπιακό Τουρνουά (23-28 Ιουνίου), με στόχο τους Αγώνες της Ιαπωνίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ωστόσο, στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, που ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 2020, στον πάγκο της ελληνικής ομάδας θα είναι ο νυν προπονητής της, Θανάσης Σκουρτόπουλος.

«Έχουμε Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αποδεχθώ αυτή την θέση. Θα μελετήσουμε. Είμαι προπονητής της Εθνικής, αλλά όχι από το Φεβρουάριο, από το Προολυμπιακό Τουρνουά», δήλωσε ο Πιτίνο μετά το πέρας της συνάντησης στα γραφεία της ΕΟΚ.

Λίγο αργότερα, ο θρύλος του κολλεγιακού μπάσκετ έγραψε στο Twitter: «Πραγματικά είναι τιμή μου που θα είμαι προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας. Έχουμε πολλή δουλειά και προετοιμασία μπροστά μας, αλλά ανυπομονώ για την πρόκληση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση. Εδώ και δυο ώρες είναι προπονητής της Εθνικής. Είχαμε κάνει μία προεργασία, μέχρι και οι λεπτομέρειες ήταν συμφωνημένες. Ήταν μια συνάντηση που έπρεπε να γίνει, για να πάρετε εσείς καμιά φωτογραφία και καμιά δήλωση», δήλωσε.

Ερωτηθείς για την επιλογή Πιτίνο, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε: «Η προϋπηρεσία του στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό, αλλά και το όνομα που έχει. Είναι ένας θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ, ειδικά στο πανεπιστημιακό. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από την Ελλάδα. Δεν ψάχνουμε να του πούμε ποιος είναι ο Καλάθης και ποιος ο Αντετοκούνμπο. Τους ξέρει όλους, τα ξέρει όλα τα παιδιά».

Ως προς το οικονομικό σκέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε τις προγενέστερες δηλώσεις του Πιτίνο λέγοντας ότι «ούτε καν άνοιξε ζήτημα οικονομικής αποζημίωσης».

Και κατέληξε, με αναφορά στο στόχο της Εθνικής: «Γι’ αυτό έχουμε τον Πιτίνο, γιατί ο πήχης είναι ψηλά. Δεν πάμε για τη συμμετοχή, αλλά για να νικήσουμε και να περάσουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.