Ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε ενώ ήταν εκτός αποστολής

Τον Τρίφον Ιβάνοφ τον θυμόμαστε για την εξωτερική εμφάνιση του και τα μαρκαρίσματά του, αλλά στην Ελβετία τον θυμούνται και για κάτι άλλο.

Υπήρξε μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του ποδοσφαίρου τη δεκαετία του ’90, αφού αρκούσε να τον δεις για να… φοβηθείς. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το είχε πει ο ίδιος στον προπονητή της Βουλγαρίας στο Μουντιάλ του 1994, πριν το ματς με τη Γερμανία.

«Μη φοβάσαι μίστερ. Όταν με δουν στον διάδρομο των αποδυτηρίων θα τα κάνουν πάνω τους», ήταν η ατάκα του Ιβάνοφ, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής σε μια τρελή ιστορία στο ελβετικό πρωτάθλημα, όπου αγωνιζόταν μια περίοδο φορώντας τη φανέλα της Νοσατέλ Ξαμάξ.

«Καθόμουν στο μπαρ του γηπέδου, έπινα καφέ και κάπνιζα, όταν με πλησίασε ο πρόεδρος. «Τι με κάνεις εδώ;» με ρώτησε και του απάντησα ότι ήμουν εκτός αποστολής. Ο πρόεδρος, όμως, δεν το δεχόταν αυτό και τελικά βρέθηκα να κάνω προθέρμανση, να μπαίνω ως αλλαγή και να σκοράρω στο τελευταίο λεπτό με κεφαλιά», είχε πει ο Βούλγαρος, χωρίς κανείς να μπορεί να καταλάβει πώς είναι δυνατόν να μην είχε προσέξει κανείς από τη διαιτητική ομάδα και τους αντιπάλους ότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.