Εκτός του προγραμματισμού της ΚΟΕ ο Βόλος

Στη Λάρισα τελικά το πρωτάθλημα κολύμβησης

Τον προγραμματισμό για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης ανακοίνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, αποστέλλοντας ήδη στα σωματεία τα σχετικά Πρωτόκολλα διεξαγωγής τους. Αρχικά, από τον Μάιο είχε εκδοθεί ανακοίνωση από την ΚΟΕ, στην οποία τονιζόταν ότι θα ολοκληρώσει τα εθνικά πρωταθλήματα μέχρι το τέλος Αυγούστου, εφόσον καταστεί δυνατή η επιστροφή όλων των αθλητών στα κολυμβητήρια ως τις 30 Ιουνίου. Σε μία τέτοια περίπτωση, τα ηλικιακά πρωταθλήματα για τα σωματεία Θεσσαλίας, Καρπενησίου, Λαμίας, Κατερίνης, επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο ανοικτό κολυμβητήριο του Βόλου. Ωστόσο ήρθε η χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ν’ αλλάξει πάλι τα δεδομένα, και τα πρωταθλήματα να πραγματοποιηθούν τελικά στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Λάρισας!

Αυτή είναι η δεύτερη πανελλήνια διοργάνωση που μεταφέρεται από τον Βόλο στη Λάρισα, αφού και το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 18 ετών, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου στις 20-21 Ιουνίου, θα διεξαχθεί το διήμερο 25-26 Ιουλίου στη Λάρισα!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης θα διεξαχθούν σε μορφή τελικών σειρών στις επτά Περιφέρειες για τις Αναπτυξιακές Κατηγορίες, ενώ το Εθνικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ταυτόχρονα, σε Νότο (Αθήνα) και Βορρά (Θεσσαλονίκη), με τον ίδιο τρόπο.

Τα Κολυμβητήρια διεξαγωγής των αγώνων:

Αττική: ΟΑΚΑ

Θεσσαλονίκη: Ποσειδώνιο

Ηπείρου: Εθνικό Ιωαννίνων

Πελοποννήσου: «Αντώνης Πεπανός», Πάτρα

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Δημοτικό Αλεξανδρούπολης

Θεσσαλίας: Ανοιχτό Λάρισας

Κρήτης: Εθνικό Ηρακλείου

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, είναι:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναπτυξιακών Ηλικιών (Παμπαίδων/Παγκορασίδων, Παίδων/Κορασίδων, Εφήβων/Νεανίδων): 25-29 Ιουλίου

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως τις 10 Ιουλίου.

Πάντως, όπως είχε επισημανθεί ήδη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η LΕN είχε αναθέσει σε Βόλο και Λάρισα τη διεξαγωγή  του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Παίδων και Κορασίδων Κ16, το οποίο αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, όπως αναβλήθηκε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Ανδρών Κ19 που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στον Βόλο από 6 έως 13 Σεπτεμβρίου. Διάθεση οι διοργανώσεις αυτές να πραγματοποιηθούν στον Βόλο υπάρχει από την πλευρά της ΚΟΕ, αρκεί να υπάρχει το απαραίτητο πρόσφορο έδαφος και από την πλευρά των οικοδεσποτών. Αλλιώς υπάρχουν και άλλες πόλεις διαθέσιμες, όπως φάνηκε και από το παράδειγμα των ηλικιακών πρωταθλημάτων κολύμβησης.

Εθνικό Πρωτάθλημα

Α. Νότια Ελλάδα (ΟΑΚΑ): 5-6 Αυγούστου

Β. Βόρεια Ελλάδα (Ποσειδώνιο): 5-6 Αυγούστου

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως τις 31 Ιουλίου

Παράλληλα η ΚΟΕ ζήτησε την επικαιροποίηση και συμπλήρωση του ρόστερ και μέχρι του αριθμού των 25 αθλητών/αθλητριών, συμπεριλαμβανομένων και των αλλοδαπών, από τα Σωματεία της Α1 Ανδρών και Α’ Γυναικών, ενόψει της υλοποίησης του σχεδιασμού ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.