Ο ΠΣΑΤ βραβεύει τους καλύτερους-Οι υποψήφιοι από τη Μαγνησία

Ο Θοδωρής Βλάχος και πάλι υποψήφιος για Κορυφαίος στη διαδικασία του ΠΣΑΤ
Στις 20 Δεκεμβρίου η Γιορτή των Κορυφαίων

Συνεχίζοντας τον μακροβιότερο θεσμό του ελληνικού Αθλητισμού, που άρχισε το 1954 και συμπληρώνει 69 χρόνια ζωής που δεν τον σταμάτησε τίποτα, ούτε η πανδημία, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου έχει ήδη ξεκινήσει την ψηφοφορία μεταξύ των μελών του για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του 2022, με πρόσωπα της Μαγνησίας να συμπεριλαμβάνονται στις υποψηφιότητες για μία ακόμη χρονιά.

Η διαδικασία θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου μέχρι και τα μεσάνυχτα, ενώ η Γιορτή των Κορυφαίων θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου (18:30).  Αρκετές την ίδια στιγμή είναι και οι υποψηφιότητες όπως προαναφέραμε που εντοπίζονται από τη Μαγνησία.

Στα Ολυμπιακά Αθλήματα, πρώτη υποψηφιότητα είναι αυτή της Στεφανίας Ζαχείλα, στο άθλημα της Πάλης, για την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος Γυναικών Πάλης στην άμμο στα +70 κιλά και την 5η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες (76κ.) στην Αλγερία.

Στην Κωπηλασία πάλι, ο εκ Πτελεού καταγόμενος Αντώνης Παπακωνσταντίνου είναι υποψήφιος χάρη στο χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών και στο ασημένιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επίσης στο ελαφρύ σκιφ.

Στα ομαδικά αθλήματα και στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση…

… Η παρουσία των Έλενας Φραγκάκη και Ζωής Καράγγελου είναι… πολλαπλή. Αρχικά είναι υποψήφιες ως μέλη της Εθνικής Γυναικών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Κόμπο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης, καθώς και την 4η θέση στο ελεύθερο και τεχνικό ομαδικό της ίδιας διοργάνωσης. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, πήρε την 4η θέση στο Κόμπο, την 5η στο τεχνικό ομαδικό και την 8η στο ελεύθερο ομαδικό.

Επίσης συμπεριλαμβάνονται στην Εθνική Γυναικών Κόμπο, με την οποία κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα World Serries που έγιναν στην Αθήνα, στην ομάδα Γυναικών Highlight για  τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στα World Series που φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα, αλλά και στην Εθνική Νεανίδων μαζί με την Επίσης Βολιώτισσα Ελένη Φράγκου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Highlight του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Κεμπέκ, ενώ κατέλαβαν την 4η θέση στο Κόμπο. Επίσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αλικάντε, πήραν την τρίτη θέση στο Κόμπο αλλά και στο Highlight.

Στην Κωπηλασία…

Ξεχωρίζει η Σοφία Δαλίδου που μαζί με τη Στέλλα Νατσιούλα κατέκτησαν στο διπλό Σκιφ Νεανίδων τόσο στο παγκόσμιο όσο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U19, το χρυσό μετάλλιο.

Επίσης στο τετραπλό Σκιφ Εφήβων ο Παναγιώτης Αδάμ και οι Απόστολος Λυκομήτρος, Νίκος Χωλόπουλος και Δημήτρης Παπάζογλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U19, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στο αντίστοιχο Παγκόσμιο, πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Στο Μοντέρνο Πένταθλο…

… στη μικτή σκυτάλη Δίαθλου, η Βολιώτισσα Άρτεμις Γκιντέρσου με τον Νίκο Παπαδημητρίου πήραν την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 Βiathle στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Οι προπονητές

Από τις υποψηφιότητες των τεχνικών που οδήγησαν την ομάδα τους σε επιτυχίες δεν θα μπορούσε να απουσιάζει αυτή του Θοδωρή Βλάχου στην υδατοσφαίριση. Ο Βολιώτης προπονητής αφότου τον περασμένο Μάιο,  χάρισε στον Ολυμπιακό το 10ο σερί πρωτάθλημα και το πέμπτο σερί νταμπλ, αφοσιώθηκε στην Εθνική, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο.

Παρούσα είναι επίσης και η Βαρβάρα Λιθαδιώτη, προερχόμενη από την καλλιτεχνική κολύμβηση, καθώς μαζί με την Χριστίνα Θαλασσινίδου ήταν πίσω από τις επιτυχίες της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022.

Στα μη Ολυμπιακά Ατομικά Αθλήματα…

… και στο SUP δεν θα μπορούσε να μην είναι υποψήφια η Πένυ Τσαούτου! Άλλωστε, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πολωνίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της μεγάλης απόστασης των 16χλμ. στην κατηγορία Masters 50+ και την 8η θέση στο τεχνικό αγώνισμα στην κατηγορία Master 50+.

Τέλος, στα αθλήματα των ΑμεΑ φυσικά ξεχωρίζουν οι Λαμπρινή Αγαγιώτου και Λία Σαρακατσάνη. Οι δύο Βολιώτισσες αποτέλεσαν για μία ακόμη φορά μέλη της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Κωφών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, κατέλαβαν μαζί με τις συμπαίκτριές τους την 4η θέση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.