O Σάκης Κουτίνας στο «Μagnesiasports» για το ατύχημα που είχε αλλά και για το μέλλον της Νίκης

«Οι αγωνιστικές λύσεις θα βρεθούν στους κόλπους της οικογένειας»

«Μοιάζει αστείο έτσι; Κι όμως είναι ένα περιστατικό που συνέβη και παραλίγο να μην μιλάμε τώρα» λέει ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου, Σάκης Κουτίνας, καθώς θυμάται για το «Magnesiasports» το οικιακό ατύχημα που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύ χειρότερο, το λιγότερο για τον ίδιο.

«Είχα μερικές ημέρες που ένιωθα ένα πιάσιμο στην πλάτη και μάλιστα σε έντονο βαθμό. Η λύση που σκέφτηκα ήταν οι περιβόητες βεντούζες. Πόσες φορές έχω κάνει, δεν μπορώ να θυμάμαι. Αλλά ήταν η κακιά στιγμή» αναφέρει ο αρχηγός της Νίκης και περιγράφει όσο μπορεί να θυμηθεί τα γεγονότα, γιατί μετά έγιναν όλα τόσο γρήγορα…

Από μία άτυχη στιγμή λοιπόν το οινόπνευμα έπεσε επάνω του. Αλλά ταυτόχρονα και η φλόγα. Ο Σάκης Κουτίνας θα πέσει από τον καναπέ στο χαλί του σπιτιού του και θα πάρει και αυτό φωτιά! Σαν από μηχανής θεός ο πατέρας του, Αποστόλης Κουτίνας, θα ενεργήσει γρήγορα για να αποσοβήσει τον κίνδυνο! Έπεσε πάνω στον Σάκη ώστε με το σώμα του να εμποδίσει τις φλόγες ν’ αναπτυχθούν περισσότερο, και με αυτόν τον τρόπο να σβήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν έγκαυμα για τον Σάκη στην πλάτη, έγκαυμα και στο χέρι για τον πατέρα του, αλλά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

«Αν θα ξαναέκανα βεντούζες; Αστεία λέμε τώρα;» σχολιάζει με νόημα επίσης ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής, έχοντας νοσηλευτεί για λίγες ημέρες, και ακολουθήσει την ειδική προβλεπόμενη θεραπεία. «Αύριο θα ξέρω πότε θα επιστρέψω στη δράση. Ήθελα πραγματικά ν’ αγωνιστώ στα παιχνίδια που έλειψα και τελικά δεν μπόρεσα να τα δω καν»  συμπληρώνει, και τελικά η συζήτηση επιστρέφει στο αγωνιστικό κομμάτι…

«Ως οικογένεια θα βρούμε λύσεις»

H Νίκη Βόλου μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες αυτήν τη στιγμή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και φυσικά το 2021 δεν κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για τους «κυανόλευκους», ούτε το κλίμα είναι το καλύτερο στις τάξεις της ομάδας. Ο Σάκης Κουτίνας όμως πιστεύει ότι στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι καλό.

«Το είχα πει και μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ότι είμαστε πρωί-βράδυ σε ένα γήπεδο και προετοιμαζόμαστε. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Είναι σίγουρο ότι κανείς μας δεν είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια. Αλλά αυτό μόνο με δουλειά μπορεί ν’ αλλάξει και αυτό καλούμαστε και πάλι να κάνουμε» είναι το σχόλιο του έμπειρου αρχηγού της Νίκης. Άλλωστε τονίζει: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε και στο τέλος ο απολογισμός να είναι θετικός. Δεν έχει ολοκληρωθεί καν ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Έχουμε δύο ακόμη παιχνίδια μπροστά μας και άλλα δώδεκα για τον δεύτερο γύρο. Με 14 παιχνίδια να έχουμε ακόμη μπορούμε να καταφέρουμε μία πορεία που θα διαγράψει τις απώλειες και αυτό το 0/5».

Όλα είναι και θέμα ψυχολογίας για τον ίδιο. «Μπορεί το 0/5 να ακούγεται και όντως είναι άσχημο. Αλλά το χειρότερο είναι να το αφήσουμε να επηρεάσει την ψυχολογία μας, ειδικά όταν είμαστε μία ομάδα με νέα παιδιά σε μεγάλο βαθμό, φιλόδοξα αλλά που τώρα μαθαίνουν να χειρίζονται αποτελεσματικά κάποιες δύσκολες καταστάσεις στον Αθλητισμό. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε κανέναν να τον πάρει από κάτω. Είμαστε μία οικογένεια και ως οικογένεια θα βρούμε λύσεις. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρέμβει στην οικογένειά μας για να της δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα» καταλήγει ο Σάκης Κουτίνας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.