Ο σπουδαίος Μανώλης Χανταμπάκης είδε τη Νίκη 27 χρόνια μετά

Ο Μ. Χανταμπάκης (αριστερά) με τον Κώστα Μανιατάκη (δεξιά)
Μαζί με τον φίλο του και πρώην πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Κώστα Μανιατάκη

Ο Μανώλης Χανταμπάκης είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς και μεγαλύτερους σκόρερ που έχει αναδείξει η Νίκη Βόλου διαχρονικά.

Μάλιστα έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ των κυανόλευκων σε τέσσερις διαφορετικές σεζόν στη Β’  Εθνική και συγκεκριμένα το 1977-78 με 22 γκολ, το 1978-79 με 9 γκολ, το 1979-80 με 12 γκολ και το 1989-90 με 18 τέρματα.

Οι παλιότεροι θυμούνται ότι μετά τη μεταγραφή του από τη Νίκη στον ΟΦΗ το 1980, με τον οποίον έπαιξε για τέσσερις περιόδους στην Α’ Εθνική,  και τα χρήματα που πήρε η βολιώτικη ομάδα, έκανε πολλές αλλαγές στην ιστορική της έδρα, με τη σκεπαστή κερκίδα τότε να διαμορφώνεται και την εξέδρα της Μαιάνδρου να παίρνει τη μορφή που έχει σήμερα.

Ο 65χρονος πλέον παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (γεννημένος στις 7 Δεκεμβρίου 1958 στον Δρακώνα Χανίων), είχε να δει τη Νίκη ως φίλαθλος από την περίοδο 1995-96 που προπονητής ήταν ο αείμνηστος Οράσιο Μοράλες, με την καθοδήγηση του οποίου η Νίκη είχε ανέβει στη Β’ Εθνική.

Χθες Κυριακή (12/11) ξαναείδε τη Νίκη από κοντά μετά από παρότρυνση του γείτονά του και φίλου του και πρώην προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης, Κώστα Μανιατάκη, ο οποίος τον «έψησε» να ξανάρθει στο γήπεδο.

Μάλιστα του άρεσε τόσο πολύ αυτό που είδε, που κατά πάσα πιθανότητα από δω και πέρα θα δίνει το παρών σε όλα τα εντός έδρας ματς της ομάδας μαζί πάντα με τον Κώστα Μανιατάκη, ενώ να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα επαινετικά ήταν και τα σχόλιά του για τον Ρουμάνο φορ της Νίκης Βλαντ Μοράρ, αλλά και τον φορ του Ηρακλή Κριστιάν Κούστα. Εξάλλου είναι ο πιο κατάλληλος να μιλήσει για επιθετικούς, αφού και ο ίδιος έπαιζε στην ίδια θέση και φόρτωνε τα αντίπαλα δίχτυα συνεχώς με γκολ.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.