Ο Στ. Πετμεζάς του Ωρίωνα Βόλου στο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ πολεμικών τεχνών

Κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης από τον αντιπρόεδρο και συνιδρυτή της WORLD KOBUDO FEDERATION (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών), Hansi (8 Dan) Allain Sailly, ο εκπαιδευτής αυτοάμυνας στου συστήματος DRCS στον Βόλο (Α.Σ “ΩΡΙΩΝΑΣ”), Σταύρος Πετμεζάς, θα παραβρεθεί και θα εκπαιδεύσει ως εισηγητής αυτοάμυνας στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών (EUROBUDO FESTIVAL) στην πόλη OOSTMALLE (προάστιο της Αμβέρσας) στο Βέλγιο στις 17, 18 και 19 Μαΐου 2019.

Η παραπάνω πρόσκληση είναι ιδιαίτερα τιμητική για τον ίδιο αλλά και τη χώρα μας, καθώς είναι ένας από του δύο Έλληνες που θα συμμετάσχουν ανάμεσα σε 21 δασκάλους πολεμικών τεχνών από όλη την υφήλιο (Αμερική, Ευρώπη, Ασία). Επίσης το σύστημα DRCS (Directive Reactive Controlling Sytem) είναι το μοναδικό Ελληνικό σύστημα αυτοάμυνας (Ιδρυτής -Αρχηγός του είναι ο κος Τουρτίδης Ευθύμιος) που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

Ο κος Πετμεζάς θα εκπροσωπήσει επίσης την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Τεχνών Αυτοάμυνας (Π.Ο.Ε.Τ.Α) μαζί με τον πρόεδρο της κο Κοσσυβάκη Μιχαήλ (Master), κατόπιν πρότασης του οποίου πραγματοποιήθηκε η παραπάνω πρόσκληση. Η συμμετοχή αυτή είναι συνέχεια της επιτυχημένης πορείας της προηγούμενης περιόδου του ως εισηγητή σε αριθμό σεμιναρίων, όπως το Παγκόσμιο Συνέδριο Αυτοάμυνας (Αθήνα, Μάϊος 2018), το Πανελλήνιο Συνέδριο και Διαγωνισμό Αυτοάμυνας (Αθήνα, Νοέμβριος 2018) και το International Acropolis Gathering (Αθήνα, Φεβρουάριος 2019).

Στην επιτυχή συμμετοχή συνέβαλε ο κος Χορόζογλου Ιωάννης, Διευθυντής Marketing-Manager του G.S TRAVEL, ο οποίος βοήθησε για την αποστολή στο Βέλγιο και ο οποίος είναι πάντα ουραγός και στηρίζει κάθε προσπάθεια προβολής της χώρας μας και του αθλητισμού τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Επίσης ο εκπαιδευτής του DRCS έχει ήδη δεχθεί πρόσκληση από τον Kyoshi (6 Dan) Roberto De Juan να συμμετάσχει ως εισηγητής στο POWER BULL SUMMER CAMP στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στις 22-28 Ιουλίου 2019.

Τα αντικείμενα που θα διδάξει ο Βολιώτης εκπαιδευτής είναι: άμυνα και αφοπλισμοί σε επιθέσεις από ένοπλο (με γκλομπ-μαχαίρι-πιστόλι) και από άοπλο αντίπαλο, χρήση μαχαιριού και ραβδιού.

Το D.R.C.S. είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μοντέρνα και ρεαλιστικά συστήματα αυτοάμυνας. Είναι αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοάμυνας και έχει ψηφιστεί ως ένα από τα δέκα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα συστήματα αυτοάμυνας και κοντινής μάχης παγκοσμίως.

Απλές κινήσεις, απλές τεχνικές προσαρμοσμένες στον κάθε σωματότυπο και σε κάθε απαίτηση. Είναι εύκολο, γρήγορο στην εκμάθηση και κατανοητό.

Το D.R.C.S. εκτός από ιδανικό σύστημα αυτοάμυνας για πολίτες (άνδρες-γυναίκες-παιδιά), είναι ένα εξαιρετικό σύστημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας και Ιδιωτικές Υπηρεσίες Ασφαλείας και Φύλαξης.

Ο στόχος του δεν είναι να σας κάνει έναν αθλητή πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων, ΑΛΛΑ ένα άτομο που ξέρει πώς να είναι υπεύθυνο για την προσωπική του ασφάλεια. Στόχος του είναι να κάνει κάποιον ασφαλή.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.