Ο Τομ Φαν Βέερτ σκόραρε και άντεξε μέχρι τέλους

ο Τομ Φαν Βέερτ σε παλαιότερη τυχαία συνάντηση με τον συντάκτη της εφημερίδας «Μαγνησία» Χρυσόστομο Τρίμμη
Ο Ολλανδός επιθετικός νίκησε την πίεση των Κούρτιτς και Ελ Αραμπί για να κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ

Μπορεί ο μέσος του ΠΑΟΚ Γιόσμιν Κούρτιτς να βρήκε ελάχιστα περισσότερες φορές δίχτυα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σε σύγκριση με τον Τομ Φαν Βέερτ του ΝΠΣ Βόλος, ωστόσο ο Ολλανδός επιθετικός δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος στη μάχη του πρώτου σκόρερ της φετινής Super League, για να φτάσει στην πρώτη θέση με 17 τέρματα.

Ο Φαν Βέερτ είχε να επικρατήσει σε βάρος των… πέναλτι του Κούρτιτς αλλά και της «ερυθρόλευκης» τάσης του Ολυμπιακού Πειραιώς να δώσει τη δυνατότητα στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να διεκδικήσει τον τίτλο στο τέλος και φέτος (όπως τον είχε κατακτήσει τις δύο προηγούμενες χρονιές), με τον παίκτη να σκοράρει τρία τέρματα στην τελευταία αγωνιστική. Τελικά όμως δεν μπόρεσε να φτάσει τις επιδόσεις του Φαν Βέερτ.

Ο ίδιος ο Ολλανδός επιθετικός πάντως κράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς χαμηλούς τους τόνους, ακόμη και όταν φαίνεται ότι έκανε την εμφάνισή του ενδιαφέρον για τον ίδιο από πλευράς συλλόγου της Ασίας. Βάσει αποτελεσμάτων ο Φαν Βέερτ δεν χρειάστηκε και πολύ καιρό να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, έστω και αν προερχόταν από μία τελείως διαφορετική ποδοσφαιρική κουλτούρα όπως είναι η ολλανδική ή δανέζικη καθώς εντάχθηκε στον ΝΠΣ Βόλος από την Άαλμποργκ.

Ο Φαν Βέερτ προφανώς αισθάνεται δικαιωμένος. Τώρα, αν αυτή η δικαίωση εξελιχθεί και σε μεταγραφή σε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα, ακόμη και με επιστροφή του στην Ολλανδία, ή αν θα παραμείνει στην Ελλάδα για μία τουλάχιστον χρονιά ακόμη, αυτό θα φανεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα της διοργανώτριας Αρχής, ο επιθετικός του ΝΠΣ Βόλος στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα γίνεται ο πρώτος Ολλανδός που κατακτά τον τίτλο, και παράλληλα ο πέμπτος ομάδας της περιφέρειας, μετά τους Παπαδόπουλο (ΟΦΗ), Μπόντα (Ολυμπιακός Βόλου), Σολάρι (Ξάνθη) και Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης).

Επίσης τονίζει ότι: «Η επιστροφή του πρώτου σκόρερ του 2019 Ευθύμη Κουλούρη από τη Γαλλία, έφερε και πάλι τα γκολ στην καριέρα του και με 14 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ και με διαφορά μεταξύ Ελλήνων. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του Βασίλη Μάντζη, που ήλθε από την Κύπρο τον Ιανουάριο και πρόλαβε να βάλει εννέα γκολ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος».

Συνολικά οι σκόρερ της φετινής Super League 

  1. Τομ Φαν Βέερτ (ΝΠΣ Βόλος) 17
  2. Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός) 16
  3. Γιάσμιν Κούρτιτς (ΠΑΟΚ) 15
  4. Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος) 14
  5. Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ) 12
  6. Σεμπάστιαν Παλάσιος (Παναθηναϊκός) 11
  7. Χουάν Περέα (ΠΑΣ Γιάννινα) 10
  8. Καρλίτος (Παναθηναϊκός) 10

Στην κανονική διάρκεια

  1. Γιάσμιν Κούρτιτς (ΠΑΟΚ) 15
  2. Τομ Φαν Βέερτ (ΝΠΣ Βόλος) 13
  3. Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ) 11
  4. Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος) 11
  5. Σεμπάστιαν Παλάσιος (Παναθηναϊκός) 10
  6. Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός) 10

Στα πλέι οφ

  1. Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός) 6
  2. Χουάν Περέα (ΠΑΣ Γιάννινα) 4
  3. Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ) 3
  4. Αϊτόρ (Παναθηναϊκός) 3
  5. Νόρντιν Άμραμπατ (ΑΕΚ) 3

Στα πλέι άουτ

  1. Βασίλης Μάντζης (Ιωνικός) 6
  2. Λουίς Φελίπε (ΟΦΗ) 5
  3. Τομ Φαν Βέερτ (ΝΠΣ Βόλος) 4
  4. Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος) 3
  5. Πάολο Φερνάντες (ΝΠΣ Βόλος) 3
  6. Κέβιν Ροσέρο (ΝΠΣ Βόλος) 3
  7. Αμπιόλα Ντάουντα (Απόλλων Σμύρνης) 3

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.