Ο Τσιτσιπάς λύγισε από τον Βαβρίνκα σε θρίλερ 5 ωρών

Μετά από αγώνα 5 ωρών και 9 λεπτών ο Σταν Βαβρίνκα νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Ο Ελληνας τενίστας έδωσε το μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνα της επαγγελματικής του καριέρας, είχε ευκαιρίες να πάρει ακόμα και τη νίκη αλλά η κούραση, η εμπειρία του αντιπάλου αλλά και ένα αμφισβητούμενη υπόδειξη στο φινάλε (δόθηκε “μέσα” τελευταία επίθεση του Ελβετού) δεν του επέτρεψαν να χαρεί μία ιστορική νίκη.

Ο Βαβρίνκα με 16 άσσους έναντι 3 τους Τσιτσιπά κατάφερε να κοντρολάρει τα ξεσπάσματα του νερού Ελληνα και την κατάλληλη στιγμή εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε και τη νίκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο 5ο και καθοριστικό σετ ο Τσιτσιπάς έχασε 8 συνολικά μπρέικ πόιντ, ενώ ο Βαβρίνκα του έκανε μπρέικ στο 14ο και τελευταίο, όπως αποδείχτηκε γκέιμ, για το 8-6. Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την πορεία του στη φάση των «16» με έπαθλο 243.000 Ευρώ.

Ο Βαβρίνκα στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ ήταν ο πρώτος που εξασφάλισε την πρόκριση του στα προημιτελικά, καθώς επικράτησε εύκολα του Αργεντινού Μάιερ με 6-2, 6-3, 6-3.

Στο καθοριστικό 5ο σετ όπου ο Τσιτσιπάς είχε ελαφρά υπεροχή, όμως ο Βαβρίνκα είχε το απόλυτο πλεονέκτημα στο σερβίς, όπου σημείωσε 16 άσσους έναντι μόλις τριών του Τσιτσιπά. Στο 1ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς είχε τρία γκέιμ πόιντ, που δεν εκμεταλλεύτηκε, ενώ στο 5ο γκέιμ είχε δύο γκέιμ πόιντ που επίσης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει. Αλλα τρία γκέιμ πόιντ για να κάνει μπρέικ είχε ο Τσιτσιπάς στο 11ο γκέιμ αλλά ο Βαβρίνκα κράτησε το σερβίς του και το προβάδισμα για το 6-5. Στο 14ο γκέιμ ο Βαβρίνκα ξέφυγε 14-15 και μετά από ένα λάθος έβαλε φορχαντ που δόθηκε «μέσα» από τον διαιτητή, ενώ ο Τσιτσιπάς ζήτησε άουτ. Εκεί τελείωσε και ο αγώνας μέσα σε αποθέωση στο κατάμεστο κορτ.

πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.