Ο Τσιτσιπάς Νο1 στο μέλλον σύμφωνα με τον διευθυντή του Estoril Open

Το πρώτο του Κύπελλο σε χώμα πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Estoril Open, κερδίζοντας στον τελικό, τον Πάμπλο Κουέβας με 2-0 σετ. Πρώτος τίτλος σε χώμα, 3ος τίτλος σε διοργάνωση ATP και 6ος τελικός για τον 20χρονο Τσιτσιπά, ο οποίος συνεχίζει να μας καταπλήσσει με τις επιδόσεις του.

Ο πρόεδρος του Estoril Open δήλωσε για τον Έλληνα τενίστα: «Ο Στέφανος ήταν ένα μεγάλο στοίχημα από την περσινή χρονιά, που είδαμε ότι είναι το μέλλον της νέας γενιάς. Κέρδισε τον τίτλο και αυτό μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους, καθώς είναι ένας παίκτης με χάρισμα. Από πολλούς θεωρείται το μελλοντικό Νο1, καθώς σε πολύ μικρή ηλικία βρίσκεται ήδη στην κορυφαία 10αδα και τον βλέπουμε να σημειώνει επιτυχίες σε όλα τα τερέν».

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται ήδη στο Νο6 του ATP ranking, έχοντας ανέβει 4 θέσεις μέσα σε 2 μήνες! Το «χρυσό» παιδί του τένις όχι μόνο κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στους 10 κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως, αλλά συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς τις πρώτες θέσεις.

Επόμενος σταθμός μετά το Estoril Open, ήταν το Όπεν της Βαρκελώνης, όπου ο «Στεφ» κέρδισε το Ναδάλ στον τελικό με 2-1 σετ. Έτσι, μετά τους Φέντερερ και Τζόκοβιτς, ήρθε η σειρά του «Ράφα» και τώρα πλέον ο Τσιτσιπάς μπορεί να δηλώνει ότι έχει κερδίσει τους 3 κορυφαίους τενίστες του κόσμου. Με αυτά τα κατορθώματα στο ενεργητικό του, ο Τσιτσιπάς απέδειξε ότι πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο τενίστα, που έχει μόλις ξεκινήσει τη λαμπρή του καριέρα.

Το επόμενο μεγάλο τουρνουά για το Στέφανο έρχεται τον Ιούλιο και δεν είναι άλλο παρά το θρυλικό Γουίμπλεντον. Εκεί, πέρυσι ο Ίσνερ τον απέκλεισε από τη φάση των προημιτελικών, όμως είχε ήδη καταφέρει να φτάσει στους 16, κάτι που τότε θεωρήθηκε μια μεγάλη επιτυχία για Έλληνα τενίστα στην ιστορία του αθλήματος. Μετά από αυτό ακολούθησαν βέβαια πολύ σημαντικές επιτυχίες και φέτος το στοίχημα στη bwin για την κατάκτηση του Γουίμπλεντον δείχνει τον Τσιτσιπά στο Νο9 των φαβορί. Μπορεί βέβαια τις πρώτες θέσεις στα προγνωστικά να καταλαμβάνουν οι Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ναδάλ και Ζβέρεφ, όμως ο Στέφανος ουσιαστικά έχει πλέον μπει στο «χάρτη», ενώ πέρυσι δεν είχε συμπεριληφθεί ούτε καν στη 10αδα των φαβορί.

Φέτος όμως από την 6η θέση της κατάταξης και έπειτα από πολλούς αγώνες στους οποίους ο Στέφανος απέδειξε την αξία του, έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους διεκδικητές του τίτλου. Και όλα αυτά μιλώντας για το Γουίμπλεντον και για τον Τσιτσιπά που δεν είναι καν 21 χρονών. Άλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει μετά τη νίκη του επί του Φέντερερ στο Αυστραλιανό Όπεν… «ζω το όνειρο μου». Αυτή είναι η φράση που χαρακτηρίζει καλύτερα την πορεία του «Στεφ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.