Ο βαθμός παραμονής για τη Νίκη Βόλου…

Ένας μικρός χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες με τον συνδυασμό αποτελεσμάτων αλλά και την πρωτόδικη απόφαση για το παιχνίδι ανάμεσα σε Καλλιθέα και Αστέρα Βλαχιώτη, με την πρώτη να έχει χάσει έξι συνολικά βαθμούς μετά τη δικαίωση της ομάδας της Μεσσηνίας. Έτσι, προκύπτουν πολλά σενάρια για την τελευταία αγωνιστική και για το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί μαζί με τον Ασπρόπυργο στη Γ’ Εθνική, με τη Νίκη Βόλου την ίδια στιγμή να καλείται να κάνει τον καθήκον της απέναντι στην Επισκοπή και να πάρει βαθμό ή βαθμούς για να αποφύγει τα χειρότερα…

Το ένα σενάριο θέλει τη Νίκη να κερδίζει και να αδιαφορεί τι θα γίνει στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Αστέρα Βλαχιώτη και Σαντορίνη. Σ’ αυτήν την περίπτωση και να κερδίσει ο Αστέρας Βλαχιώτη, η Νίκη θα διατηρήσει τη διαφορά των δύο βαθμών από τους Μεσσήνιους. Στους «κυανόλευκους» αρκεί και ο βαθμός της ισοπαλίας, αν το σύνολο του Βλαχιώτη ηττηθεί η πάρει κι αυτό έναν βαθμό, αφού σε διπλή ισοβαθμία η Νίκη έχει το πλεονέκτημα, μιας και το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε ολοκληρωθεί με σκορ 0-0, ενώ στον δεύτερο γύρο οι «κυανόλευκοι» είχαν επικρατήσει με το λιτό 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λούκας Γκαρσία. Αν όμως η Νίκη γνωρίσει την ήττα και ο Αστέρας Βλαχιώτη κερδίσει, τότε οι «κυανόλευκοι» θ αποχαιρετήσουν την κατηγορία!

Σε περίπτωση ισοβαθμίας πάλι, τα σενάρια είναι διάφορα, γιατί μπορεί να προκύψει και τριπλή! Αν δηλαδή ο Αστέρας Βλαχιώτη κερδίσει, και η Νίκη Βόλου πάρει την ισοπαλία, «μπαίνει» στο παιχνίδι και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Καλλιθέα και Αιγάλεω, υπολογίζοντας την πρωτόδικη απόφαση που φέρνει την Καλλιθέα στους 22 βαθμούς. Έτσι, μπορεί να προκύψει ισοβαθμία ανάμεσα σε Αιγάλεω ή Καλλιθέα (αν μία από τις δύο ομάδες πάρει νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι το ερχόμενο Σάββατο) μαζί με Νίκη Βόλου και Αστέρα Βλαχιώτη! Άλλωστε, ο κανονισμός σε περίπτωση ισοβαθμών αναφέρει ότι συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας Αιγάλεω-Νίκης-Αστέρα Βλαχιώτη (με 22 βαθμούς που σημαίνει ήττα του Αιγάλεω, ισοπαλία της Νίκης και νίκη του Αστέρα Βλαχιώτη) υποβιβάζεται ο Αστέρας Βλαχιώτη, με το Αιγάλεω να έχει επτά βαθμούς στον βοηθητικό πίνακα, τη Νίκη πέντε και την ομάδα της Μεσσηνίας τέσσερις. Από την άλλη, αν ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση σε βάρος της Καλλιθέας, και αν το συγκεκριμένο σύνολο χάσει από το Αιγάλεω την τελευταία αγωνιστική, τότε  υποβιβάζεται η Καλλιθέα, με τη Νίκη να συγκεντρώνει 8 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία και οι άλλες δύο ομάδες από 4, με τον Αστέρα Βλαχιώτη να έχει το πλεονέκτημα του 3-0 απέναντι στην Καλλιθέα, έναντι του 1-0 σε βάρος του από τον πρώτο γύρο.

Μοιάζει περίπλοκο, αλλά δεν είναι. Ένας βαθμός για τη Νίκη αρκεί για να μπορεί να σκέφτεται την αναδιάρθρωση και τη Super League 2, αλλά σε κάθε περίπτωση οι «κυανόλευκοι» καλούνται να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Ακόμη και σε περίπτωση ήττας, αρκεί να μην πάρει τρεις βαθμούς ο Αστέρας Βλαχιώτη… Βέβαια, στα παραπάνω σενάρια δεν υπολογίζεται και τι μπορεί να γίνει όσον αφορά την ένσταση της Σαντορίνης σε βάρος της Ρόδου…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.