Ο Βόλος 2004 προετοιμάζεται ήδη για τη νέα χρονιά

Kαι πάλι στην Α’ Εθνική κατηγορία

Η νίκη επί του Λεοντικού Κηφισιάς ήταν αυτή που «σφράγισε» την παραμονή του Βόλος 2004 στην Α’ Εθνική κατηγορία, με την προπονήτρια Έλενα Κουσκούνη και τις παίκτριές της να πανηγυρίζουν ουσιαστικά εδώ και μία εβδομάδα, και από εκεί και πέρα ήρθε και η «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Ολυμπιάδα Υμηττού για να διαμορφώσει την τελική βαθμολογία.

Έτσι, την κατηγορία αποχαιρέτησαν οι Οδυσσέας Μοσχάτου και Λεοντικός Κηφισιάς, με την τελική βαθμολογία των πλέι άουτ να έχει ως εξής:

  1. Ολυμπιάδα Υμμητού 18
  2. Ελπίδες Καρδίτσας 18
  3. Βόλος 2004 17
  4. Καστοριά 17
  5. Οδυσσέας Μοσχάτου 14
  6. Λεοντικός Κηφισιάς 8

Πάντως, όσον αφορά την παραμονή και τη φιλοσοφία του Βόλος 2004, η προπονήτρια της βολιώτικης ομάδας, Έλενα Κουσκούνη έκανε λόγο με δηλώσεις της (φιλοξενούνται στα social media) για μία σταθερή πορεία με συγκέντρωση και βήμα-βήμα. «Ήμασταν «νεοφώτιστες» στην κατηγορία, αλλά έχουμε μεγάλη ιστορία στην Α’ Εθνική, από τότε που κι εγώ ήμουν παίκτρια. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι το φετινό και είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα κορίτσια και από την επίτευξη του στόχου. Δεν θέλαμε να υπερβούμε τις δυνάμεις μας για να μπορούμε σιγά σιγά να βάλουμε μεγαλύτερους στόχους. Έτσι δουλεύουμε τα τελευταία χρόνια και κάθε χρονιά βάζουμε υψηλότερους στόχους σκαλοπάτι-σκαλοπάτι με σύνεση, συγκέντρωση και προσπάθεια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πλέον οι Βολιώτισσες κάνουν σχέδια για τη νέα χρονιά και πάλι στην Α’ Εθνική, δεύτερη συνεχόμενη, έχοντας πλέον περισσότερες εμπειρίες για να κυλήσουν καλύτερα τα πράγματα τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Άλλωστε η επόμενη σεζόν αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς στο… παιχνίδι έχουν ήδη μπει και τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με σαφώς περισσότερες δυνατότητες εξεύρεσης πόρων.

Τι εννοούμε μ’ αυτό; Μια ματιά στις ομάδες που πήραν την άνοδο στην κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023-24 τα λέει όλα. Αν έχουμε ένα ενιαίο πρωτάθλημα, και όχι σε δύο ομίλους που είχαμε φέτος, τότε τα δεδομένα που έρχονται στο προσκήνιο χρήζουν ιδιαίτερης μελέτης, σε μία διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, που πήραν τα εισιτήρια της ανόδου από τη Β’ Εθνική! Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι ΠΑΟΚ, Τρίκαλα, ΑΕΛ, Ελπίδες Καρδίτσας, Καστοριά και Ολυμπιάδα Υμηττού, ενώ έρχεται και ο Αστέρας Τρίπολης να δώσει ακόμη περισσότερο χρώμα Super League στο πρωτάθλημα. Μαζί υπολογίζονται και τρεις κρητικές ομάδες, ο Εργοτέλης, ο ΟΦΗ και ο ΑΟ Ρέα, οπότε αν το πρωτάθλημα είναι ενιαίο θα πρέπει να υπολογιστούν και τρεις μετακινήσεις προς την Κρήτη, κάτι που μεταφράζεται σε αυξημένα έξοδα!

Όλα αυτά θα πρέπει να υπολογιστούν λοιπόν από τη διοίκηση, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα που μπορεί ν’ αποδειχθούν ανυπέρβλητα εμπόδια.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.