Οι “Δούρειοι ίπποι” απέκτησαν ονοματεπώνυμο

Με αφορμή το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας του Βόλου, μέσα από το οποίο γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί μία κίβδηλη εικόνα συνένωσης δυνάμεων για χάρη του ΝΠΣ Βόλος, παρουσιάζοντας τον Νίκο Ιμεράι (Εμιράι, όπως τον αποκάλεσε ο Αχιλλέας Μπέος) ως πρώην πρόεδρο της Νίκης, που έγινε μέλος της διοίκησης του ξενόφερτου σωματείου, εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν ο συγκεκριμένος παράγοντας (τον οποίον ο δήμαρχος Βόλου ειρωνεύτηκε ότι ξεφόρτωνε ντομάτες, γι’ αυτό και άργησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες Παρασκευή) είχε ποτέ θεσμικό ρόλο στη Νίκη.

Κι αυτό γιατί η προεδρία σε μία Διοικούσα Επιτροπή, όπως αυτή του ποδοσφαίρου, είναι άτυπη και επιβάλλεται η συγκρότησή της για πρακτικούς και μόνο λόγους και δεν έχει σε καμία περίπτωση θεσμική ισχύ.

Πάντως, όπως διαφαίνεται, το σχέδιο για την απαξίωση των δύο μεγάλων και ιστορικών ομάδων της πόλης, της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου, εξυφαινόταν τα προηγούμενα δύο χρόνια, αφού δύο παράγοντες που είχαν ηγετικό ρόλο σε κυανόλευκους και ερυθρόλευκους συμμετέχουν ενεργά πλέον στο εγχείρημα της ομάδας από την Πιερία, που στόχο έχει σώνει και καλά να καταργήσει τις δύο λαοφιλείς ομάδες της πόλης, για να πάρει τον πολυάριθμο κόσμο τους. Κάποιοι υποσκάπτανε τις ομάδες εκ των έσω κι αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος και τελικά οι “Δούρειοι ίπποι” απέκτησαν ονοματεπώνυμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  διείσδυση που έχει ο ΝΠΣ Βόλος στο φίλαθλο κοινό της πόλης είναι αμελητέα. Η μικρή ανταπόκριση των φιλάθλων στα παιχνίδια του ΝΠΣ, παρά το γεγονός ότι βγήκε ένατος στα εισιτήρια στη Σούπερ Λιγκ 1, αφού πολλά μοιράζονταν δωρεάν στα σχολεία, δείχνει ότι δεν αρκεί μια ομάδα να παίζει στις μεγάλες κατηγορίες, αλλά πρέπει να έχει γράψει επίσης ιστορία στην πόλη.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.