Οι εκτιμήσεις των προπονητών της Μαγνησίας για τη Γ’ Εθνική

Αρσένος, Ανδρωνάς, Φούτρης και Κούρτογλου προβλέπουν...

Εδώ και αρκετό καιρό, το «Μagnesiasports» έχει τονίσει ότι τα δεδομένα για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής καθιστούν δύσκολη την επανέναρξή του, και ανάλογα είναι και τα μηνύματα που μεταδίδονται από τα σχετικά κέντρα αποφάσεων, έστω και αν επισήμως όλοι περιμένουν τις επόμενες 15 ημέρες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στις τάξεις των ομάδων και δη των προπονητών και των ποδοσφαιριστών η απογοήτευση είναι εμφανής. Αυτό αποτυπώνεται και στις δηλώσεις των προπονητών των ομάδων της Μαγνησίας που συμμετέχουν στην κατηγορία, που δεν φαίνεται να βλέπουν… φως στο τούνελ…

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Για παράδειγμα, ο Στέλιος Αρσένος, προπονητής του Διαγόρα Στεφανοβικείου. «Το βλέπω πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε ακόμη και προπονήσεις. Θεωρώ ότι το μέλλον είναι αβέβαιο ακόμη και για τη Football League, φανταστείτε για εμάς. Πρέπει να δούμε λίγο και τι θέλουν οι διοικήσεις όλων των ομάδων, καθώς πολλοί δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να σηκώσουν το βάρος της χρονιάς όπως αυτή έχει εξελιχθεί» σημείωσε αρχικά, για να συμπληρώσει: «Αν ξεκινήσουμε μετά από 10-15 μέρες, είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούμε πάντως και έναν μήνα για προπονήσεις τουλάχιστον, για να εξασφαλίσουμε την υγεία των παικτών. Αν έχουμε και αγωνιστική δράση Τετάρτη-Κυριακή, τότε θα είναι ακόμη μεγαλύτερο το οικονομικό βάρος, συνυπολογίζοντας και το κόστος πραγματοποίησης των τεστ κορωνοϊού. Τα σημάδια δεν είναι σε καμία περίπτωση θετικά».

«Μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα»

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται και η Δήμητρα Ευξεινούπολης, με τον προπονητή Μιχάλη Ανδρωνά να εκτιμά πάντως ότι υπάρχει χρόνος για ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Περιμένουμε κι εμείς τις εξελίξεις, βλέποντας ότι η Football League επιστρέφει στις προπονήσεις και ετοιμάζεται ακόμη και για έναρξη της αγωνιστικής δράσης. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν θα ισχύσει η φήμη για επιστροφή και για εμάς τις επόμενες 15 ημέρες. Από την πλευρά μας έχουμε ειδοποιήσει όλους τους παίκτες να είναι σε ετοιμότητα και να επιστρέψουν. Θεωρώ ότι μιας και στο πρωτάθλημα είναι λίγες ομάδες σε κάπιους ομίλους, μπορούμε να τελειώσουμε ομαλά στα τέλη Ιουνίου το πρωτάθλημα με εμβόλιμες αγωνιστικές. Αλλά σίγουρα τα τεστ που χρειάζονται και το κόστος που προκύπτει είναι ένας σημαντικός παράγοντας».

«Τι να πούμε στους παίκτες που έχουν προβλήματα;»

Ως υπηρεσιακός προπονητή του Θησέα Αγριάς από την άλλη, ο Λευτέρης Φούτρης βλέπει ότι τα εμπόδια μπορεί ν’ αποδειχθούν ανυπέρβλητα.

«Αυτοί που θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι σίγουρα οι παίκτες και οι προπονητές που ζουν από αυτήν τη δραστηριότητα. Δεν ξέρω κατά πόσο αρκετές διοικήσεις ομάδων θέλουν να μπουν στη διαδικασία αυτή, γιατί και οι καταστάσεις και οι συνθήκες δεν είναι καν ίδιες ακόμη και με αυτές του περασμένου καλοκαιριού, πλην εξαιρέσεων, όσον αφορά αυτές που έχουν επενδύσει πολλά χρήματα. Εμείς έχουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που έχουν υποχρεώσεις, φοιτητικές και επαγγελματικές, αλλά και παιδιά που αναζητούν εργασία. Έτσι, στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ποδόσφαιρο μοιάζει να είναι τελευταίο σε σειρά, όταν έχουν ν’ αντιμετωπίσουν άλλα θέματα και να βρουν λύσεις σε προβλήματα. Μπορούμε να πούμε σε παιδιά να παίξουν μπάλα, όταν κάποιοι δεν μπορούν να στηριχθούν ούτε από την οικογένειά τους για να επιστρέψουν στον Βόλο; Με τις μεταγραφές να τρέχουν, αν κάποιοι θέλουν να ενταχθούν σε άλλες ομάδες που είναι πιο κοντά στο σπίτι τους, τι μπορούμε να τους πούμε; Επίσης υπάρχουν ποδοσφαιριστές που εργάζονται και δεν μπορούμε να τους πούμε να έρθουν μεσοβδόμαδα να παίξουν ποδόσφαιρο και μάλιστα εκτός έδρας» τόνισε σχετικά ο Λευτέρης Φούτρης.

«Να μην μας αποτελειώσει ο ιός»

Έχοντας ζήσει τη Γ’ Εθνική ως επαγγελματική, ο προπονητής του ΓΣ Αλμυρού, Αλέξανδρος Κούρτογλου κάνει λόγο για μία απαξιωμένη πλέον κατηγορία, με την επ’ αόριστον αναβολή να είναι το τελευταίο χτύπημα…

«Πρέπει ο Αθλητισμός όχι απλά να ξανά μπει σε λειτουργία αλλά να αποτελέσει το όπλο και το εργαλείο για την συνέχιση της ζωής. Μιλάμε πιο συγκεκριμένα για ένα πρωτάθλημα αυτό της Γ εθνικής που είχα την ευκαιρία να το ζήσω και ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως προπονητής την εποχή που ήταν επαγγελματικό, όντας πολύ ανταγωνιστικό, όπου όλοι ήταν κατοχυρωμένοι με συμβόλαια αλλά πάνω απ’ όλα ασφαλισμένοι. Πρόκειται για μία πολύ υψηλού επιπέδου δεξαμενή έμπειρων ποδοσφαιριστών αλλά και ταλαντούχων νεαρών αθλητών, με φιλοδοξίες οι οποίοι κάνανε το πρώτο τους βήμα στον επαγγελματικό αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ζούμε μια συνεχόμενη απαξίωση της κατηγορίας, με τελευταίο χτύπημα την αναβολή επ’ αόριστον… Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε τον ιό που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας να την αποτελειώσει» είναι το σχόλιο του τεχνικού του ΓΣ Αλμυρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.